Antena 3 CNN Actualitate Salariile în sistemul sanitar vor creşte. Ministrul Muncii: Era nevoie de o motivare pentru cei care au grijă de sănătate noastră

Salariile în sistemul sanitar vor creşte. Ministrul Muncii: Era nevoie de o motivare pentru cei care au grijă de sănătate noastră

Salariile în sistemul sanitar vor creşte. Ministrul Muncii: Era nevoie de o motivare pentru cei care au grijă de sănătate noastră
de S.T.    |    26 Iul 2015   •   17:48

Salariile din sănătate vor creşte, a asigurat ministrul Muncii.

"Era nevoie de o motivare pentru cei care au grijă de sănătate noastră, a copiilor noştri(...). Sunt convinsă că legea salarizării va fi adoptată, pentru că este nevoie de un astfel de instrument de motivare", a declarat Rovana Plumb, duminică, în cadrul emisiunii "Secvenţial cu Adrian Ursu".

Un medic rezident anul întâi primeşte acum 1.400 de lei brut lunar, iar potrivit noii grile de salarizare salariul de bază va ajunge la 3.670 de lei. Practic, va fi o triplare.

Un medic specialist are acum la limita maximă 2.498 de lei şi va avea 4.563. de lei. Potrivit actualei grile, un medic primar la limita maximă are un salariu de 3.243 de lei şi va primi 7.018 lei dacă va intra în vigoare noua grilă.

Creşteri vor fi şi la salariile medicilor legişti. Astfel, dacă acum aceştia primesc 6.060 de lei pe lună, în viitor salariul de bază va ajunge la 14.195 de lei pe lună.

O altă categorie care va primi salarii mai mari sunt farmaciştii. Potrivit noii grile aceştia ar putea ajunge la un salariu de bază de 3.671 de lei.

Citeşte şi
:

Salarii mai mari cu 70%. Vezi lista completă a creşterilor salariale

Vezi AICI ediţia integrală a emisiunii "Secvenţial cu Adrian Ursu"

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close