Antena 3 CNN Actualitate Salariile mici şi nesiguranţa slujbei, principalele probleme ale proaspeţilor absolvenţi

Salariile mici şi nesiguranţa slujbei, principalele probleme ale proaspeţilor absolvenţi

Salariile mici şi nesiguranţa slujbei, principalele probleme ale proaspeţilor absolvenţi
Sursa foto: Foto: Antena 3
20 Ian 2011   •   18:21

Venitul lunar mediu net al unui absolvent de studii superioare a fost, în ultimii cinci ani, de 1.087 de lei. După terminarea studiilor, tinerii au aşteptări destul de mari în ceea ce priveste salariul, dar în scurt timp se văd nevoiţi să-şi adapteze cererile în funcţie de oferta de pe piaţă.

Proaspeţii absolvenţi ar vrea un salariu de început de minimum 1.500 de lei, sumă destul de mare în comparaţie cu ceea ce se oferă în reali­tate, arată un studiu lansat miercuri de Unitatea Exe­cutivă a Consiliului Naţional al Calificărilor şi al Formării Profesionale a Adulţilor.

Odată angajaţi, apare însă o altă problemă: nesiguranţa locului de muncă. Aproape jumătate dintre ei spun că acesta este nesigur sau foarte nesigur şi că se gândesc să îşi schimbe serviciul în următorul an. Locurile de muncă cele mai nesigure sunt întâlnite în rândul absolvenţilor de ştiinţe exacte şi umaniste.

Aproape 90% dintre recrutori afirmă că principalul motiv de schimbare a locului de muncă în primii cinci ani de la angajare este legat de salariu, urmat apoi de dorinţa de a lucra într-un anumit domeniu.

×
Subiecte în articol: salarii absolventi
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close