Antena 3 CNN Actualitate Cu cât va fi plătit Nicușor Dan după mărirea salariilor tuturor primarilor din România

Cu cât va fi plătit Nicușor Dan după mărirea salariilor tuturor primarilor din România

Salariile primarilor din România vor creşte până la 23.000 de lei brut, începând cu 1 iulie, potrivit unui proiect de lege care va trece prin Camera Deputaților săptămâna aceasta. Potrivit informațiilor Antena 3, această modificare va fi votată.

Cu cât va fi plătit Nicușor Dan după mărirea salariilor tuturor primarilor din România
Sursa foto: Hepta
de Mădălina Mihalache    |    06 Iun 2022   •   19:25

Acum, salariile primarilor sunt calculate în funcţie de salariul minim pe economie, iar acestea au fost plafonate la salariul minim pe economie aflat în plată în 2019, de 2.080 lei.

Amendamentul a fost însuşit de deputatul PSD Adrian Solomon şi prevede că salariile primarilor nu vor mai fi plafonate la salariul minim din 2019, ci la salariul minim din 2022, adică 2.300 de lei.

Ca urmare a acestei modificări, salariul Primarului General al Bucureștiului, Nicușor Dan, va creşte de la 20.800 la 23.000 lei brut. Salariile primarului de municipiu reşedinţă de judeţ şi al primarilor de sectoare va creşte de la 18.720 lei la 20.700 lei.

Creşterea salariilor pentru primari ar fi trebuit votată la pachet, săptămâna trecută, dar din cauza unei erori materiale, proiectul trebuie votat din nou.

×
Subiecte în articol: salarii primar Nicușor Dan
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri de Izvorul Tămăduirii
x close