Antena 3 CNN Actualitate Salariul care îl face PREAFERICIT pe Daniel. Patriarhul, plătit dublu faţă de preşedinte

Salariul care îl face PREAFERICIT pe Daniel. Patriarhul, plătit dublu faţă de preşedinte

Salariul care îl face PREAFERICIT pe Daniel. Patriarhul, plătit dublu faţă de preşedinte
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    03 Ian 2015   •   20:40

Patriarhul Daniel câştigă dublu faţă de preşedintele României. Şeful bisericii a ajuns un concurent al managerilor de top din multinaţionale. La un salariu de peste 3.000 de euro lunar, acesta este doar unul dintre angajaţii de la stat care câştigă, în medie, mai mult decât cei din sectorul privat.

Patriarhul Daniel câştigă, lunar, 13.900 de lei net, echivalentul a peste 3.150 de euro. Din aceşti bani, 7.731 de lei vin de la bugetul statului, iar diferenţa din fondurile Bisericii. Astfel, Patriarhul ajunge să aibă venituri de opt ori mai mari decât salariul mediu net din România, de 1.705 lei.

Chiar şi aşa, aceşti bani reprezintă o treime din cât încasează lunar guvernatorul Băncii Naţionale a României. Mugur Isărescu, are un salariu de 10.000 de euro, iar cu indemnizaţia de la Consiliul de Administraţie, pe care îl conduce, acesta ajunge la 12.000 de euro.

Klaus Iohannis, preşedintele României, îşi va rotunji considerabil veniturile odată cu mutarea la Palatul Cotroceni. Dacă în calitate de primar al Municipiului Sibiu, el câştiga în jur de 830 de euro pe lună, funcţia de preşedinte înseamnă o majorare salarială de peste 77% pentru el, până la aproape 1.500 de euro lunar.

În schimb, salariul mediu net din învăţământ era la sfârşitul anului trecut de 1.541 de lei, adică circa 350 de euro pe lună, potrivit datelor INS. Salariaţii din sănătate şi asistenţă socială câştigau în jur de 1.493 de lei pe lună, în timp ce persoanele care lucrează în administraţia publică se bucurau de venituri de 2.373 de lei pe lună, cu 39,1% mai mari decât media de la nivel naţional.

Chiar şi aşa, un angajat la stat câştigă cu 19% mai mult decât un angajat din sectorul privat. Asta pentru că în ultima perioadă companiile au fost nevoită să îşi ţină costurile sub control, în timp ce Guvernul a acordat mai multe creşteri salariale pentru bugetari.

×
Subiecte în articol: Mugur Isarescu Daniel Klaus Iohannis
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close