Antena 3 CNN Actualitate Salariul minim nu va mai fi impozitat! Când urmează să se aplice măsura anunţată de ministrul Economiei

Salariul minim nu va mai fi impozitat! Când urmează să se aplice măsura anunţată de ministrul Economiei

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, anunţă că actuala coaliţie de guvernare urmează să aplice măsura de neimpozitare a salariului minim în anumite sectoare.

Salariul minim nu va mai fi impozitat! Când urmează să se aplice măsura anunţată de ministrul Economiei
Sursa foto: Agerpres
de Adrian Iclozan    |    22 Ian 2021   •   10:52

Nu se va întâmpla imediat, pentru că guvernul Cîţu are probleme uriaşe cu onorarea obligaţiilor legale de creştere a pensiilor şi se luptă cu un deficit pentru care ţara a fost, deja, atenţionată de Comisia Europeană.

"România are cea mai mare povară fiscală pe salariul minim, angajaţii făcând salariul aproape jumi-juma cu statul. De aceea, din 2022, va începe aplicarea măsurii privind zero taxe pe salariul minim în diferite sectoare ale economiei", a scris ministrul Năsui pe contul său de Facebook.

Ministrul Economiei a aflat care este cea mai mare problemă cu care se confruntă românii

"Cea mai mare problemă economică a României este sărăcia. Povara fiscală mare asupra celor mai mici salarii este una dintre cauzele majore ale gonirii românilor de pe piaţa oficială a muncii şi chiar din ţară. Prea mulţi oameni trăiesc în sărăcie cu toate că muncesc 40 de ore pe săptămână.

România are cea mai mare povară fiscală pe salariul minim din UE. La fiecare leu câştigat, statul opreşte aproape 45 de bani. Acest lucru ar fi mai uşor de tolerat dacă serviciile oferite în schimb ar fi unele impecabile, însă adevărul este că, pe lângă taxarea dureroasă a muncii, românii mai plătesc şi TVA, accize şi alte taxe şi impozite.

Acestea sunt câteva din motivele pentru care ne-am luptat să cuprindem această măsură în programul de guvernare. Ceea ce am obţinut nu este ideal, dar este un început: din 2022 vom începe aplicarea măsurii în diferite sectoare ale economiei", a precizat ministrul.

Ministrul Economiei: Soluţia nu este creşterea salariilor din pix

El a adăugat că "soluţia nu este creşterea salariilor din pix prin decrete de stat".

"Pentru a avea cu adevărat un impact pozitiv, trebuie să venim cu reforme curajoase ce pun contribuabilul pe primul loc. Netaxarea primilor 2.230 de lei (sau cât este salariul minim) pentru fiecare angajat este un mare pas în asigurarea bunăstării tuturor românilor", a concluzionat Năsui.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: salariul minim claudiu nasui taxe zero

Legislaţie nouă pentru piaţa muncii

Europarlamentarii anunţă că vor să obţină statut de angajat şi drepturi pentru mai multe categorii de lucrători

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close