Antena 3 CNN Actualitate Săli fastuoase de evenimente, transformate în tabere de refugiaţi, la Corbeanca

Săli fastuoase de evenimente, transformate în tabere de refugiaţi, la Corbeanca

Tabără de refugiaţi lângă Capitală. Corturile pentru evenimente, precum nunţi şi botezuri de la Corbeanca au fost adaptate şi adăpostesc 118 studenţi indieni veniţi din Ucraina.

Săli fastuoase de evenimente, transformate în tabere de refugiaţi, la Corbeanca
Sursa foto: Antena 3
de Raluca Bîrcă    |    01 Mar 2022   •   17:08

Sala de evenimente de la Pădurile Regale, una dintre locaţiile favorite ale tinerilor care vor să îşi unească destinele, în apropiere de Capitală, locaţie fastuoasă pe care proprietarul a decis să o pună la dispoziţia refugiaţilor ucraineni, care fug din calea gloanţelor.

Oamenii au primit saltele din partea proprietarilor, dar şi a voluntarilor.

Refugiaţii vor primi trei mese pe zi

"Întreaga comunitate s-a mobilzat pentru a primi toţi refugiaţii care vor avea nevoie, care se află în tranzit. Mai devreme a fost un moment emoţionant. Cu toţii am îngenuncheat şi ne-am rugat într-un moment spontan, în care s-au citit rugăciuni creştine, hindu şi musulmane. Cu toţii am realizat încă o dată că suntem cetăţeni ai unui singur pământ, că avem un singur Dumnezeu care ne iubeşte la fel de mult pe toţi", a spus unul dintre voluntari.

 

În continuare, refugiaţii vin în valuri la vămile din nordul ţării, fugind din calea războiului.

Mulți dintre ei nu au un plan, nu știu unde vor să ajungă sau dacă vor sta în România, însă au fost nevoiți să-și părăsească casele din cauza situației de acasă.

Unii dintre ei au venit cu mașinile, iar alții nu au avut altă soluție decât să vină pe jos.

Alexandru Rafila: ”Avem peste 3.000 de paturi pentru pacienții din Ucraina

Alexandru Rafila, a identificat peste 3.100 de paturi pentru persoanele rănite care vin din Ucraina. Ministrul Sănătății precizează că un număr mare de paturi sunt disponibile în județele de graniță cu Ucraina.

”Am inventariat lista spitalelor și a locurilor pentru fiecare specialitate în care ar putea să fie tratate persoanele rănite în Ucraina.

Am identificat un număr de 3.152 de paturi disponibile”, a anunțat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

El a prezentat și situația pe tipuri de specialități, printre care neurochirurgie 224, ORL 254, chirurgie oro-maxilo-facială 80.

Ministrul Sănătății precizează că spitalele menționate vor trata pacienții din Ucraina, indiferent de statutul lor, că sunt persoane civile sau militare.

”Sistemul de sănătate public de sănătate din România este la dispoziția răniților din Ucraina.

Remarcați un număr mare de paturi alocate în județe care fac graniță cu Ucraina - Satu Mare 276, Maramureș - 141, Suceava - 101, Iași - 120, Vaslui - 256.

Deci un număr mare de paturi în județele de graniță cu Ucraina și, bineînțeles, în centrele universitare, Bucureștiul având peste 570 de paturi alocate acestei categorii”, conchide Rafila.

×
Subiecte în articol: Coreea de Nord tabere refugiati
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close