Antena 3 CNN Actualitate Salvamont, avertisment pentru minivacanța de 1 mai: 'Se pot produce avalanşe în orice moment'

Salvamont, avertisment pentru minivacanța de 1 mai: 'Se pot produce avalanşe în orice moment'

Salvamont, avertisment pentru minivacanța de 1 mai: 'Se pot produce avalanşe în orice moment'
Sursa foto: foto- Pexels
25 Apr 2018   •   17:11

 Şeful Salvamont Sibiu îi avertizează pe turiştii aflaţi la munte să fie foarte atenți fiindcă se pot produce avalanșe. 

Turiştii care îşi petrec minivacanţa de 1 Mai în Munţii Făgăraş, în zona Bâlea Lac, trebuie să fie atenţi la avalanşele care se pot declanşa aproape în orice moment, fără să poată fi prevăzute de specialiştii meteorologi, avertizează Şeful Salvamont Sibiu, Adrian David.

'O să vină cu siguranţă foarte mulţi turişti la Bâlea. Zăpada este încă mare acolo şi se topeşte destul de rapid. Stratul de zăpadă este îmbibat cu apă şi, dacă în timpul iernii putem să apreciem, într-o oarecare măsură, riscul de avalanşă şi gradul de stabilitate al zăpezii, în acest moment este aproape imposibil. Se pot produce avalanşe în orice moment', a declarat Adrian David.

Conform Şefului Salvamont Sibiu, această perioadă este una dintre cele mai periculoase din punct de vedere al avalanşelor, în Munţii Făgăraş.

'Avem experienţa din anii trecuţi, în această perioadă, în jurul datei de 1 mai, au fost avalanşe de mari dimensiuni în zona Bâlea. Din fericire, nu au fost turişti surprinşi de avalanşă, dar există un risc pe care nu îl putem estima şi nu îl putem anticipa. Este o zonă, totuşi, care generează avalanşe şi vin turişti să schieze şi sunt expuşi acestui risc', a precizat Adrian David.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Salvamont minivacanta 1 mai avalanse
Parteneri
Abonează-te la canalul oficial de WhatsApp al Antena CNN
x close