Salvamontiştii atrag atenția asupra pericolului iminent de avalanşă. Care sunt zonele vizate

22 Mar 2018   •   12:46
Salvamontiştii atrag atenția asupra pericolului iminent de avalanşă. Care sunt zonele vizate foto- Pexels

Salvamontiştii din judeţul Hunedoara avertizează asupra pericolului iminent de avalanşă care există în masivele Retezat şi Parâng, de la altitudini mai mari de 1.500 de metri, în condiţiile în care la munte a nins abundent, iar prognoza meteo arată că ninsorile vor continua şi în următoarele zile.

"Pericolul de avalanşă este iminent pentru că a nins şi va mai ninge din abundenţă. Cu siguranţă, zăpada va aluneca în locurile în care s-au produs mari acumulări. De aceea, recomandăm turiştilor să evite zonele de creastă şi pe cele cu cornişe mari formate de la viscol", a declarat şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

El a explicat că pe munte vremea se poate schimba foarte repede, iar ceaţa şi viscolul duc la o vizibilitate scăzută. Stratul de zăpadă măsoară, în medie, 80 de centimetri, în toate masivele, însă în zonele viscolite poate ajunge până la 2 metri.

În ceea ce priveşte staţiunile turistice de la munte, administratorii pârtiilor au pregătit zonele schiabile, acestea prezentându-se în condiţii foarte bune pentru practicarea sporturilor de iarnă.

"Din păcate, numărul turiştilor pe pârtii este mai mic, deşi condiţiile sunt foarte bune pentru schi", a arătat Bodean.

Sursă: Agerpres
Parteneri
x close