Antena 3 CNN Actualitate Salvamontiştii au ajuns la epava elicopterului israelian prăbuşit în Munţii Bucegi (VIDEO)

Salvamontiştii au ajuns la epava elicopterului israelian prăbuşit în Munţii Bucegi (VIDEO)

Salvamontiştii au ajuns la epava elicopterului israelian prăbuşit în Munţii Bucegi (VIDEO)
27 Iul 2010   •   08:16

Salvamontiştii au ajuns la epava elicopterului prăbuşit în Munţii Bucegi. Zeci de jandarmi, criminalişti şi salvamontişti se află în zona în care s-a prăbuşit elicopterul. Bucăţile de elicopter sunt împrăştiate pe o suprafaţă de 200 de metri pătraţi.

Căutările în cazul elicopterului israelian, prăbuşit în Munţii Bucegi, au fost reluate, marţi dimineaţă. Ceea ce se ştie până acum e că la bordul aparatului se aflau şase militari israelieni şi unul român, care, spun experţii, au avut şanse zero de supravieţuire, în urma impactului.

Militarii participau la un exerciţiu comun şi se pare că principalele ipoteze luate în calcul sunt o eroare de pilotaj şi condiţiile meteo nefavorabile. Martorii spun însă că au văzut că din elicopter ieşea fum, până când a dispărut în munţi. Este pentru prima dată în ultimii ani când ofiţeri străini mor într-un accident produs în ţara noastră.

La bordul elicopterului prăbuşit se afla şi militarul român Ştefan Dragnea în vârstă de 31 de ani, arată un comunicat oficial al Ministerului Apărării Naţionale.Dragnea era căpitan de stat major, încadrat la Şcoala de Aplicaţie a Forţelor Aeriene de la Boboc, din judeţul Buzău. Alături de militarul român, în aparatul de zbor, se mai aflau patru piloţi şi doi tehnicieni militari israelieni.

Epava aparatului de zbor israelian prăbuşit a fost localizată din aer, de elicoptere. Vremea nefavorabilă i-a obligat, însă, pe piloţi să se întoarcă la bază.

În acest timp, la sol, zeci de salvamontişti, jandarmi montani dar şi un detaşament de vânători de munte au periat zona.

Nici echipele de salvare nu au reuşit să se apropie de locul dezastrului, din cauza terenului dificil. Seara au fost nevoite să renunţe la căutări. Mai mulţi martori au văzut trei elicoptere de armată, cu puţin timp înainte de accident.

Un elicopter SMURD, două aparate israeliene dar şi unul al ministerului de interne, au pornit spre locul unde se presupunea că a dispărut aparatul israelian.

Din primele ipoteze reiese că aparatul zbura la o înălţime de aproape 1.700 de metri, foarte aproape de creasta munţilor. Se pare că din cauza ceţii, elicopterul s-a izbit frontal de stânci şi a luat foc.

Elicopterul israelian prăbuşit făcea parte dintr-o formaţie de trei aparate Sikorsky CH53 care executau un zbor în cadrul exerciţiului comun româno-israelian Blue Sky 2010, în zona munţilor Bucegi.

Antena 3

 

×
Subiecte în articol: muntii bucegi
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close