x close

Salvamontiştii au intervenit pentru a ajuta patru tineri care au plecat în Munţii Rodnei fără echipament

de G.S.    |    25 Noi 2012   •   10:19
Salvamontiştii au intervenit pentru a ajuta patru tineri care au plecat în Munţii Rodnei fără echipament 416 Foto: Mediafax

Patru tineri, doi băieţi şi două fete, au avut nevoie în noaptea de sâmbătă spre duminică de ajutorul Salvamont pentru a coborî din Munţii Rodnei, după ce au încercat să parcurgă un traseu de două zile într-una singură, fără a lua cu ei corturi sau saci de dormit.
   
Şeful Serviciului Salvamont Bistriţa-Năsăud, Mircea Baciu, a declarat duminică pentru agenţia Agerpres, că echipele de salvare au plecat aproape de miezul nopţii pentru a-i recupera pe cei patru tineri, care au sunat la 112 să anunţe că i-a prins noaptea în zona alpină şi că nu au echipamente de campare cu ei.
   
Tinerii, trei din Baia Mare şi unul din Mediaş, plecaseră de sâmbătă dimineaţă din Borşa spre staţia meteo Pietrosul, zona unde au fost găsiţi fiind una de gol alpin. Potrivit lui Baciu, traseul nu poate fi parcurs într-o singură zi, motiv pentru care din echipament nu trebuie să lipsească cortul şi sacii de dormit.
   
În jurul orei 5,00 dimineaţa, tinerii au fost coborâţi de pe munte în siguranţă, în stare bună, aceştia evitând instalarea hipotermiei prin faptul că au continuat să se deplaseze până au reuşit să se întâlnească cu salvatorii lor.

Citeşte mai multe despre:

Salvamont echipament cort
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati