Antena 3 CNN Actualitate Salvatorii au ajuns la cei 12 muncitori izolați de viitură, în județul Vrancea

Salvatorii au ajuns la cei 12 muncitori izolați de viitură, în județul Vrancea

Un salvamontist a ajuns la cei 12 muncitori refugiați într-o remorcă, din cauza viiturii, în județul Vrancea. Se încearcă salvări cu tiroliana.

Salvatorii au ajuns la cei 12 muncitori izolați de viitură, în județul Vrancea
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    19 Iun 2021   •   14:45

Update ora 15: Forțele de intervenție au fost suplimentate la Nereju cu echipaje de la ISU Bacău și ISU Covasna.

Printr-un sistem provizoriu tip tiroliană, un salvamontist a reușit să ajungă la persoanele izolate.

Până la această oră au fost evacuate trei persoane. Un adolescent în vârstă de 16 ani, dar şi două femei de 60 de ani.

Urmează preluarea și salvarea celorlalţi oameni din zona de pericol.

Ştirea Iniţială: 12 persoane aflate într-o zonă forestieră din Nereju au rămas izolate, vineri, din cauza creșterii nivelului și debitului râului Zăbala. Oamenii s-au refugiat într-o remorcă

Conform ISU Vrancea, cele 12 persoane aflate într-o zonă forestieră din Nereju au rămas izolate, vineri, din cauza creșterii nivelului și debitului râului Zăbala.

Noaptea situația lor a fost monitorizată, iar sâmbătă s-au reluat operațiunile de salvare.

Anunţul făcut de ISU Vrancea

„Se menține legătura vizual și vocal cu persoanele izolate. Până la acest moment nu s-au semnalat probleme medicale”, transmite ISU Vrancea.

La rândul său, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a spus, sâmbătă, la videoconferința premierului Florin Cîțu cu prefecții, că pe parcursul nopții s-a încercat salvarea muncitorilor, dar nu s-a reușit.

Sâmbătă operațiunile au fost reluate, a fost mobilizată și o echipă Salvamont din Covasna.

Raed Arafat: "A fost o tentativă care a eșuat, tiroliana nu a putut fi fixată"

"S-a mărit distanța între salvatori și muncitori. Accesul este foarte greu, nu putem trimite utilaje. Pe cale aeriană nu putem să-i scoatem, este o zonă montană și elicopterele nu pot intra acolo”, a spus Arafat.

Tot în județul Vrancea este o altă situație grea, în comuna Nistorești. În satul Podu Târdei un pod care asigura accesul auto a fost avariat, iar accesul se face acum doar pe jos, pe o punte.

O familie formată dintr-o mamă și 3 copii din llocalitatea Mircești a fost evacuată în siguranță, la vecini.

Florin Cîțu, despre inundațiile din ultimele ore: ”Nu ne luăm concediu. Trebuie să ne pregătim pentru cele mai dificile situații”

Premierul Florin Cîțu a susținut o videoconferință cu prefecții, organizată în contextul inundațiilor din ultimele ore, în care a declarat că toată lumea trebuie să fie precaută, iar autoritățile trebuie să fie pregătite să intervină.

”Aş vrea să facem o evaluare a zilei de ieri, am avut momente mai dificile în câteva judeţe, în Bacău şi mai ales la Vrancea. Situaţia de la Vrancea încă este în derulare, mai avem cei 12 muncitori care au rămas izolaţi şi acolo situaţia este în curs de rezolvare, am vorbit cu domnul Arafat.

Aş vrea astăzi să facem evaluarea zilei de ieri, să vedem cum au reacţionat, apoi aş vrea să avem o discuţie, să vedem ce se întâmplă cu specialiştii de la meteo şi hidro, să ne spună la ce să ne aşteptăm în zilele următoare, şi după aceea aş vrea să iau pe fiecare prefect în parte, să discutăm să vedem ce probleme aveţi, ce nevoi aveţi ca să ne pregătim, dacă este nevoie, pentru următoarea şedinţă de Guvern, să trimitem resurse sau ajutoare, să vedem de ce e nevoie”, a spus premierul la începutul videoconferinței.

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close