Antena 3 Actualitate Salvatorii SMURD morți în Moldova, decorați post-mortem de președintele Klaus Iohannis

Salvatorii SMURD morți în Moldova, decorați post-mortem de președintele Klaus Iohannis

04 Iun 2016   •   13:57
Salvatorii SMURD morți în Moldova, decorați post-mortem de președintele Klaus Iohannis

 Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, sâmbătă, decretele de decorare post-mortem a salvatorilor SMURD care şi-au pierdut viaţa după ce s-au prăbuşit joi cu elicopterul în Republica Moldova. 

"Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat, sâmbătă, decretele de decorare post-mortem a medicului Dumea Mihaela, a asistentului medical principal Sandu Adrian-Gabriel, a comandorului Gavril Ilie Doru şi a căpitan-comandorului Şocae Constantin Voicu, căzuţi la datorie joi, 2 iunie, în Republica Moldova", se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale transmis sâmbătă Agerpres

Astfel, pentru înaltul profesionalism, umanismul şi spiritul de sacrificiu dovedite în numeroase acţiuni de salvare a vieţilor omeneşti la care au participat în cadrul SMURD Iaşi, preşedintele Iohannis a conferit post-mortem: Ordinul Naţional "Pentru Merit" în grad de Cavaler medicului Mihaela Dumea, Crucea Naţională "Serviciul Credincios" clasa a III-a asistentului medical principal Adrian-Gabriel Sandu; Ordinul Naţional "Pentru Merit" în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari comandorului Ilie Doru Gavril şi căpitan-comandorului Constantin Voicu Şocae. 

Decorările au fost făcute la propunerea ministrului Sănătăţii, Vlad Vasile Voiculescu, respectiv a ministrului Afacerilor Interne, Petre Tobă.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close