Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Adevărul despre slănina cu ceapa, mâncată de români. Dr. Vlad Ciurea: "Să știm ce ne face rău. E foarte greu să schimbi alimentația"

Adevărul despre slănina cu ceapa, mâncată de români. Dr. Vlad Ciurea: "Să știm ce ne face rău. E foarte greu să schimbi alimentația"

Slănina cu ceapă, una dintre mâncărurile preferate de mulţi români, ajunge să fie evitată de unii oameni de teama de a nu le face rău. Medicii ne spun, însă, dacă este sănătos sau nu consumul de slănina cu ceapă.

Adevărul despre slănina cu ceapa, mâncată de români. Dr. Vlad Ciurea: "Să știm ce ne face rău. E foarte greu să schimbi alimentația"
Sursa foto: Profimedia Images/Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    06 Dec 2023   •   10:00

Începe sezonul acestui fel de mâncare, iar slănina cu ceapă este preferată de mulţi români. Unii dintre ei au început să se teamă de acest fel de mâncare, gândindu-se ca grăsimile să nu le facă rău.

Dacă este aşa sau nu, aflăm de la reputatul medic Vlad Ciurea, care vorbeşte de o măsură în toate.

"Noi trebuie să mâncăm, în special, ce am învățat să mâncăm în copilărie. Acele prime elemente se implementează în celule noastre", spune prof. dr. Vlad Ciurea.

Nu reținerea sau eliminarea din alimentație este răspunsul, secretul este echilibrul, a explicat neurochirurgul Vlad Ciurea.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Citeşte şiBăutura care scoate "mizeria" din corp. Prof. dr. Vlad Ciurea: "Pune şi creierul în mişcare. Se beau două pahare"

Slănină cu ceapă? Dr. Vlad Ciurea: "Răspunsul este echilibrul"

"Degeaba ardeleanului eu îi duc pe masă cele mai formidabile feluri de pește, de fructe de mare, că ardeleanul zice: No, apoi pentru mine cel mai bun pește e porcul!

Nu poți, pentru că schimbi structura. Este foarte greu, mai trebuie o generație ca să ne educăm, iar noi de aici mâncăm într-un anumit fel. E foarte greu să schimbi alimentația. 

În primul rând, alimentația sănătoasă pe care o știm și o credem este alimentația pe care o cere organismul și suntem, mai mult sau mai puțin, sclavii acestei alimentații.

Vezi şiOra ideală la care să te culci. Atunci se refac cel mai bine neuronii | Prof. dr. Vlad Ciurea: "În somn, creierul se linişteşte"

Răspunsul este: un echilibru. Să știm ce ne face rău! Tuturor ne place slana cu ceapă. Tuturor! Dar totul cu măsură! 

Acesta este răspunsul, să ții lucrurile în echilibru! Și să știi clar, că și vârsta contează, că la o anumită vârstă arzi mai mult, la alta mai puțin", a spus neurochirurgul Vlad Ciurea.

×
Subiecte în articol: Vlad Ciurea slanina slănină cu ceapă
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close