Antena 3 Actualitate Sănătate Adevărul despre operația de micșorare a stomacului. Ce efecte are

Adevărul despre operația de micșorare a stomacului. Ce efecte are

04 Feb 2019   •   15:33
Adevărul despre operația de micșorare a stomacului. Ce efecte are

OPERAȚIA DE MICȘORARE A STOMACULUI. Auzim tot mai des vorbindu-se despre operaţia de micşorare a stomacului, metodă medicală la care multe persoane recurg atunci când dietele nu mai dau rezultate, iar lupta cu greutatea devine imposibilă. Operaţia de micşorare a stomacului este o metodă mai nouă în România, însă la nivel mondial se practică de multă vreme.

Aflăm de la specialişti că, de fapt, sunt două tipuri de intervenţii menite să reducă din volumul şi capacitatea stomacului de a procesa alimentele aflate în tractul digestiv. ”Vorbim despre proceduri restrictive, cele care reduc volumul stomacului, şi proceduri care realizează un bypass, adică o şuntare a zonei responsabile de secreţiile bilio-pancreatice şi în felul acesta cu o digestie incompletă a alimentelor şi cu reţinere în corp a unui număr cât mai restrâns de calorii”, spune dr. Marius Anastasiu, medic primar chirurg la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău.

Mai multe, pe Adevărul.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close