Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Alergiile de primăvară, un chin pentru mulți români. Reguli de respectat pentru calmarea simptomelor

Alergiile de primăvară, un chin pentru mulți români. Reguli de respectat pentru calmarea simptomelor

Sezonul cald nu reprezintă un motiv de bucurie pentru persoanele care suferă de alergii, însă este bine de știut că există anumite metode care ajută la ameliorarea simptomelor și la reducerea disconfortului.

Alergiile de primăvară, un chin pentru mulți români. Reguli de respectat pentru calmarea simptomelor
Sursa foto: pexels.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Apr 2024   •   14:00

Pentru mulți români, primăvara nu este tocmai un prilej de bucurie, deoarece marchează începutul unui adevărat coșmar, acela al alergiilor. 

Polenul se numără printre principalii factori declanșatori, persoanele afectate prezentând simptome neplăcute, care au un impact negativ asupra calității somnului și asupra stării de bine.

Strănutul, secreția nazală, mâncărimea nasului și a ochilor sunt doar câteva dintre reacțiile cu care se confruntă cei care suferă de alergii. 

Potrivit specialiștilor, din păcate, alergiile nu pot fi vindecate definitiv, însă există câteva metode care pot ajuta la atenuarea simptomelor.

Pași de urmat pentru reducerea simptomelor

În momentul în care simptomele durează mai mult de zece zile (înfundarea nasului, strănut, mâncărimea ochilor, roșeață, lăcrimare, tuse), primul pas este prezentarea la medic, astfel încât să poată fi urmate etapele pentru aflarea cauzei care provoacă alergia.

Totuși, pentru reducerea disconfortului, este important să respectăm mai multe reguli esențiale. 

Astfel, pentru a împiedica polenul să intre în casă, medicii recomandă închiderea ferestrelor, mai ales în zilele cu vânt. Se recomandă folosirea aerului condiționat și a purificatoarelor de aer.

Schimbă regulat filtrele de aer și filtrele gurilor de aerisire ale locuinței, pentru că pot adăposti paf și particule alergene. 

Este important să spălăm hainele cu care am stat afară imediat ce ne întoarcem în casă. De asemenea, este necesar să facem duș, deoarece polenul poate rămâne pe piele și păr.

Masca de protecție și ochelarii de soare sunt de mare ajutor, pentru că împiedică alergenii să pătrundă în căile respiratorii și în ochi.

De asemenea, este bine să clătim căile nazale cu o soluție salină, pentru a reduce congestia nazală, a îndepărta eventualii alergeni și a ușura respirația, notează doc.ro.

Fumul de țigară poate agrava simptomele, motiv pentru care trebuie să fie evitat.

×
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close