Antena 3 Actualitate Sănătate Alertă europeană privind mâncarea din România. Cine e vinovat de îmbolnăvirea copiilor cu E.coli

Alertă europeană privind mâncarea din România. Cine e vinovat de îmbolnăvirea copiilor cu E.coli

de S.T.    |    18 Mar 2016   •   12:50
Alertă europeană privind mâncarea din România. Cine e vinovat de îmbolnăvirea copiilor cu E.coli
Sursa foto: Foto: pixabay.com

Alertă europeană pentru brânza românească. Atenţionarea apare în sistemul rapid de alertă al Comisiei Europene.

Alerta a fost trimisă de autorităţile italiene, după ce laboratoarele au confirmat că infecţia intestinală de care suferă copilul român internat într-un spital din Florenţa a fost provocată de consumul de brânză provenind din România.

Produsul, brânză din lapte de oaie, este realizat în România şi distribuit şi în ţări precum Franţa, Germania şi Italia.

Conform Autorităţii sanitare locale din Florenţa, copilul care s-a îmbolnăvit ar fi consumat brânză produsă de SC Brădet SRL.

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, declara în urmă cu o săptămână că bacteria E. Coli O26, care a fost cauza îmbolnăvirii bebeluşilor din judeţul Argeş, a fost descoperită în produse lactate ale firmei "Lactate Brădet" din Curtea de Argeş.

Ulterior, Achim Irimescu a afirmat că dovada legăturii dintre brânza cu E.Coli de la "Lactate Brădet" şi cazurile bebeluşilor din Argeş îmbolnăviţi nu există, Ministerul Sănătăţii având datoria să finalizeze ancheta, el apreciind însă că, prin indicarea producătorului, pot fi salvate alte vieţi.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close