Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Alertă OMS! Tuberculoza rivalizează cu SIDA. "Rata deceselor este inacceptabil de ridicată"

Alertă OMS! Tuberculoza rivalizează cu SIDA. "Rata deceselor este inacceptabil de ridicată"

Alertă OMS! Tuberculoza rivalizează cu SIDA. "Rata deceselor este inacceptabil de ridicată"
30 Oct 2015   •   11:44

Tuberculoza a rivalizat pentru prima dată în istorie cu SIDA în 2014 şi riscă să devină una dintre principalele cauze ale deceselor provocate de maladiile infecţioase pe plan mondial, a anunţat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), conform Jurnal.md.

Potrivit experţilor OMS, în 2014, 1,1 milioane de persoane au murit în lumea întreagă din cauza tuberculozei. În aceeaşi perioadă menţionată, SIDA a ucis 1,2 milioane de persoane pe plan mondial, iar 400.000 dintre aceste persoane erau infectate atât cu HIV, cât şi cu tuberculoză.

„Vestea cea bună este că tratamentele contra tuberculozei au salvat aproximativ 43 de milioane de vieţi începând din anul 2000", dar, ţinând cont de faptul că cele mai multe cazuri de tuberculoză pot fi tratate cu succes, rata deceselor cauzate de această boală a rămas „inacceptabil de ridicată”, a precizat Mario Raviglione, directorul programului de combatere a tuberculozei din cadrul OMS.

×
Parteneri
Cutremur în România, în această seară, în zona seismică Vrancea
x close