Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Ministrul Sănătăţii dezminte relatările privind numărul mare de copii cu COVID: "Sunt informații neadevărate"

Ministrul Sănătăţii dezminte relatările privind numărul mare de copii cu COVID: "Sunt informații neadevărate"

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, dezminte informaţia potrivit căreia ar creşte masiv numărul copiilor infectaţi cu coronavirus, spunând că este vorba despre "informaţii neadevărate".

Ministrul Sănătăţii dezminte relatările privind numărul mare de copii cu COVID: "Sunt informații neadevărate"
Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea
de Milena Niță    |    19 Ian 2022   •   12:07

"Am văzut în spațiul public diverse afirmații legate de creșterea geometrică a numărului de copii infectați. Sunt informații neadevărate.

La nivelul zilei de ieri erau 11 copii internați la secția de terapie intensivă, cu 10 mai puțin față de ziua precedentă, reprezentând circa 2% din totalul copiilor internați. 

Numărul de copii afectați și care erau internați în spital era de 338. În mod evident ne preocupă funcționarea sistemului de sănătate", afirmă ministrul.

Oficialul asigură că testarea masivă va duce la controlul pandemiei.

Creșterea zilnică a internărilor e de 2-3%, ceea ce "poate fi preluată fără problemă de sistemul de sănătate".

Alexandru Rafila: "Cazurile de coronavirus vor crește în România din două motive"

Cazurile de coronavirus vor crește în zilele următoare în România din două motive, a anunţat, miercuri, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

În context, oficialul a vorbit de un număr record de teste făcute marți și depășirea acestuia, în zilele următoare.

"Situația este următoarea, apropo de diversele acte normative pe care le-am elaborat la Guvern şi Ministerul Sănătăţii, în ce priveşte controlul acestei pandemii. 

Nu așteptăm pasivi ca oamenii să se îmbolnăvească şi să se interneze în spitale care devin supraaglomerate, ci am facilitat testarea în apropierea domiciliilor populaţiilor şi organizarea centrelor ambulatorii", a spus Rafila.

Favipiravir, benefic în tratamentul COVID, se va găsi în scurt timp în farmacii

Antiviralele precum Favipiravir se vor găsi şi în farmaciile cu circuit deschis în curând, a anunţat, miercuri, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

"În ceea ce privește medicația antivirală inovativă, sper să putem să semnăm primul contract cu MSD chiar în aceste zile și până spre sfârșitul lunii, așa cum am promis, primele cantități de antivirale inovative să se găsească atât la nivelul spitalelor, cât și la nivelul centrelor ambulatorii de evaluare a pacienților, unde pot primi și tratamentul gratuit. 

În plus, toate aceste centre și spitale au Remdesivir, acel antiviral injectabil, au Favipiravir, despre care am făcut o informare pentru populație extrem de accesibilă. Medicamentul Favipiravir se va găsi în scurt timp și în farmacii cu circuit deschis, dar va fi eliberat strict numai pe bază de prescripție și cu o evidență clară, pentru că e medicament toxic și trebuie să evităm ca populația să consume un astfel de produs atunci când nu este necesar", a declarat, miercuri, Alexandru Rafila.

×
Subiecte în articol: Alexandru Rafila copii COVID-19
Parteneri
Cod Galben de vijelii, ploi torențiale și grindină. 17 județe vizate
x close