Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Alexandru Rafila, decizii importante pentru români de sărbători: "Trebuie să găsim drumul către normalitate"

Alexandru Rafila, decizii importante pentru români de sărbători: "Trebuie să găsim drumul către normalitate"

Alexandru Rafila, noul ministrul al Sănătăţii, a precizat că mandatul său nu va fi marcat de decizii autoritare pentru că nu este preocupat de apartenența politică a nimănui. În plus, acesta susține implicarea tuturor în luarea deciziilor în scopul funcționarii economiei şi a unei vieţi mai bune pentru români.

Alexandru Rafila, decizii importante pentru români de sărbători: "Trebuie să găsim drumul către normalitate"
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    25 Noi 2021   •   17:45

Alexandru Rafila, noul ministrul al Sănătăţii, a declarat că îl interesează profesionalismul şi calitatea umană şi dorinţa de a lucra într-o echipă care să ajute România să treacă peste acest moment foarte dificil.

Referitor la luarea deciziilor de sănătate publică se va aplica un mecanism participativ, altfel încât toţi factorii implicaţi în viaţa socială să înțeleagă şi să participe constructiv la soluţii pentru ca în final 2022 să fie un an parcurs în normalitate. 

„Eu nu sunt preocupat în niciun fel de apartenența politică a cuiva, fie că discutăm de oameni care lucrează la minister sau în afara lui. Mă interesează profesionalismul şi calitatea umană şi dorinţa de a lucra într-o echipă care să ajute România să treacă peste acest moment foarte dificil. Vă spun din nou, am fost foarte afectat de sutele de morți care s-au înregistrat zilnic în ţara noastră.

„Deciziile nu vor mai fi autoritare, ci vor implica un mecanism participativ"

Pare incredibil ca o ţară din Uniunea Europeană să înregistreze cel mai mare număr de decese raportate la populaţie şi trebuie să ne pregătim, să facem tot ceea ce putem ca acest lucru să nu se mai repete şi să dăm şi o speranță oamenilor ca în 2022 să găsim drumul spre normalitate.

Este important nu numai din punctul de vedere al sănătății dar şi al economiei pentru că toate analizele instituțiilor internaționale demonstrează că acele ţări care gestionează bine pandemia sunt cele care au șansa unei reveniri economice şi unei dezvoltări sănătoase a economiei.

Noi suntem şi în faţa unei crize economice majore generate de creșterea prețului la utilități care se cuplează cu criza sanitară. Măsurile de sănătate publică pe care vrem să le luăm sunt în interesul funcționarii economiei şi a unei vieţi mai bune în ţara noastră.

Ceea ce voi face şi sunt convins că vom avea deschidere din partea tuturor actorilor din zona societății importanți, fie că discutăm de angajatori, fie că discutăm de sindicate sau alte tipuri de organizații implicate în viaţa socială, este important să le implicăm în puterea de decizie. Deciziile nu vor mai fi autoritare, ci vor implica un mecanism participativ.

„Trebuie să schimbăm ceea ce s-a întâmplat în ultimul an şi jumătate"

Dacă aceia care sunt afectaţi de luarea deciziei participă la procesul de luarea deciziei, atunci sunt conștienți de dificultăți le pot accepta dacă sunt pentru un timp determinat, dacă le înțeleg şi dacă îţi dau seama că viitorul este mai bun dacă respectă niște reguli sau proceduri. Trebuie să schimbăm ceea ce s-a întâmplat în ultimul an şi jumătate", a spus Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila, două măsuri pentru valul 5 al pandemiei: "Sunt absolut necesare, pot evita o mortalitate excesivă"

Alexandru Rafila, noul ministru al Sănătății, a anunțat, joi, că pregătirile pentru valul cinci al pandemiei COVID reprezintă una dintre prioritățile mandatului său.

"Dezvoltarea sistemului de asistenţă medicală ambulatorie şi creşterea capacităţii de testarea sunt două măsuri absolut necesare, pentru că ele pot duce la controlul pandemiei şi pot evita o mortalitate excesivă, cum s-a întâmplat în acest val patru.

Din păcate, lumea se duce foarte târziu la medic şi aşa apar complicaţii foarte greu de gestionat", a spus, joi, noul ministru al Sănătăţii, Alexandru Rafila.

×
Subiecte în articol: Alexandru Rafila Ministrul Sanatatii
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close