Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Alexandru Rogobete, avertisment de ”fake news”: ”Vaccinarea nu este şi nu devine obligatorie”

Alexandru Rogobete, avertisment de ”fake news”: ”Vaccinarea nu este şi nu devine obligatorie”

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Alexandru Rogobete, a afirmat că vaccinarea nu este şi nu devine obligatorie în România.

Alexandru Rogobete, avertisment de ”fake news”: ”Vaccinarea nu este şi nu devine obligatorie”
Sursa foto: Facebook/Dr. Alexandru Rogobete
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Aug 2023   •   16:46

Dr. Alexandru Rogobete a mai spus că Strategia naţională de Vaccinare în România este despre informarea corectă şi accesul echitabil la vaccin, iar pentru prima oară pacienţii au acces la vaccinuri gratuite şi în premieră este oferit acces facil la vaccinarea anti-HPV, atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei.

”Dezinformare, fake-news, demagogie și speculații

Ca medic, dar și ca secretar de stat în Ministerul Sănătății, mă uit cu uimire cum, la foarte scurt timp de la publicarea în transparență publică a proiectului privind Strategia Națională de Vaccinare din România, ”motoarele” de dezinformare a populației s-au activat.

Zeci de titluri ”vaccinarea obligatorie”, ”vor să vă vaccineze pe toți”, ”opriți vaccinarea obligatorie” (...), titluri care induc teamă, titluri care dezinformează, titluri elaborate de oameni care nu au nici cea mai mică legătură cu medicina”, a scris dr. Alexandru Rogobete, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, într-o postare pe Facebook.

Rogobete a adus mai multe clarificări pentru a combate fenomenul fake news privind vaccinare.

”Să începem cu adevărul:

1. Vaccinarea nu este şi nu devine obligatorie.

2. Strategia naţională este despre informare corectă şi acces echitabil la vaccin. Atât.

3. Este pentru prima oară când pacienţii au acces la vaccinuri gratuite.

4. Este pentru prima oară când oferim acces facil la vaccinarea anti-HPV. Pentru bărbaţi şi femei deopotrivă.

5. Strategia este pentru următorii ani. Un plan gândit corect, pe termen lung”.

”Actul medical nu este şi nu va deveni obligatoriu! Cei care spun altceva şi-au făcut o misiune din a minţi, a dezinforma, a destabiliza cu orice preţ. Aveţi încredere în specialiştii în medicină, nu în specialiştii în fake-news!”, a adăugat secretarul de stat în Ministerul Sănătății.

Dezinformare, fake-news, demagogie și speculații Ca medic, dar și ca secretar de stat în Ministerul Sănătății, mă uit...

Publicată de Dr. Alexandru Rogobete pe Luni, 14 august 2023

 

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close