Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Alimentul care ajută creierul și poate fi consumat zilnic: Prof. Dr. Vlad Ciurea: "Am un prieten care îl mănâncă așa cum mâncăm noi semințe"

Alimentul care ajută creierul și poate fi consumat zilnic: Prof. Dr. Vlad Ciurea: "Am un prieten care îl mănâncă așa cum mâncăm noi semințe"

Prof. dr. Vlad Ciurea, unul dintre cei mai apreciați neurochirurgi din România, amintește că, pentru un creier sănătos, este bine să includem în alimentație anumite elemente benefice.

Alimentul care ajută creierul și poate fi consumat zilnic: Prof. Dr. Vlad Ciurea: "Am un prieten care îl mănâncă așa cum mâncăm noi semințe"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Mia Lungu    |    04 Iul 2023   •   14:00

"Nu trebuie să lipsească fructele, nucile, semințele de dovleac. Ceapa, usturoiul, busuiocul, pătrunjelul împing procesele cerebrale. Este foarte interesant!", a spus Prof. Dr. Vlad Ciurea, la podcastul moderat de Cătălin Măruță.

"Este dovedit că usturoiul curăță vasele. Am un prieten din comunitate care mănâncă usturoi așa cum mâncăm noi semințe și spune că este pentru sănătate foarte bine!.", a dezvăluit medicul neurochirurg.

”Carnea asta roșie, tare, vă dați seama că este toxică. Nu numai pentru creier, dar și pentru ficat, și pentru organism. Nu poți digera totul.

Și să nu uităm că al doilea creier al organismului este în intestin. De aceea noi trebuie să gândim foarte bine ce se întâmplă în partea de jos a corpului, deoarece intestinul acesta trebuie să funcționeze. A funcționat intestinul, este minunat!

Dacă mergem mai departe cu ceea ce ne trebuie nouă, am spus de mișcare, ne trebuie un aer cât mai curat. Nu știu de ce dar noi parcă suntem împotriva noastră. Noi facem poluare. De ce facem poluare? Parcă noi nu am avea copii. Toate distrug sănătatea copiilor noștri”, a mai explicat renumitul neurochirurg.

Citește și: Prof. dr. Vlad Ciurea dezvăluie când se declanșează bolile grave și cum ne ajuta creierul în autovindecare: "Atunci se activează"

Vlad Ciurea: "Apa este 78% din creier. El plutește"

"Dar, în schimb, creierul are un avantaj pe care noi nu-l luăm în considerație. Trebuie să-i dăm apă.

El înghite foarte multă apă, de aceea eu pledez să se bea doi litri de apă pe zi, nu atât pentru burtică, ci pentru creier.

Și apa este 78% din creier. El plutește, mai mult sau mai puțin, și atunci trebuie să-i dau apă încontinuu.", a precizat reputatul medic, Vlad Ciurea, la podcastul "Altceva cu Adrian Artene".

×
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close