Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Alimentul care curăță vasele de sânge și ajută creierul. Prof. dr. Vlad Ciurea: "Este dovedit!"

Alimentul care curăță vasele de sânge și ajută creierul. Prof. dr. Vlad Ciurea: "Este dovedit!"

Un aliment sau mai bine spus un condiment, preferat de mulţi români, ne poate ajuta să fim mai sănătoşi, nu numai să ne bucurăm de gustul plăcut, spune prof. Vlad Ciurea.

Alimentul care curăță vasele de sânge și ajută creierul. Prof. dr. Vlad Ciurea: "Este dovedit!"
Sursa foto: pixabay/Antena 3
de Georgiana Adam    |    21 Iul 2023   •   06:00

Prof. dr. Vlad Ciurea a dezvăluit un secret pentru sănătatea organismului. Mai mult, renumitul profesor ne sfătuiește să avem dimineți petrecute în tihnă pentru ca ziua să fie una productivă.

"Dimineața, trebuie să ne trezim cât mai devreme, să deschidem geamurile larg și să facem câteva exerciții de inspirație și expirație. 

Un profesor din Academia rusă, care a trăit o perioadă în Siberia, spune că se poate trăi 150 de ani cu aerul curat din Siberia.

Aerul acela să intre în plămâni. Acele mici exerciții fizice ajută creierul să se încălzească, să pornească toate circuitele", a explicat prof. dr. Vlad Ciurea.

Citeşte şiOra ideală la care să te culci. Atunci se refac cel mai bine neuronii | Prof. dr. Vlad Ciurea: "În somn, creierul se linişteşte"

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

E foarte important să ne și odihnim, creierul are nevoie de odihnă suficient, dar are nevoie și de socializare, zâmbete, mișcare.

"Trei lucruri importante: vorbire, scriere, mișcare. Și încă ceva. Am uitat să apreciem muzica adevărată și, mai grav, am uitat să dansăm. Dansul este dovedit că previne întâlnirea cu Alzheimer", spune profesorul Ciurea.

Alimentul care curăță vasele de sânge și ajută creierul. Vlad Ciurea: "Este dovedit!"

Vezi şiAlimentul care este cel mai mare duşman al creierului. Semnal tras de prof. dr. Vlad Ciurea

Un condiment, şi anume usturoiul, preferat de mulţi români ne ajută să fim mai sănătoşi, spune dr. Ciurea.

"Ceapa, usturoiul, busuiocul, pătrunjelul împing procesele cerebrale. Este foarte interesant! Este dovedit că usturoiul curăță vasele. 

Am un prieten din comunitate care mănâncă usturoi așa cum mâncăm noi semințe și spune că este pentru sănătate foarte bine!", a explicat prof. dr. Vlad Ciurea.

×
Subiecte în articol: Vlad Ciurea creier usturoi
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close