Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Alimentul toxic pe care mulţi români îl pun pe masă. E ieftin, dar oamenii nu ştiu de unde provine

Alimentul toxic pe care mulţi români îl pun pe masă. E ieftin, dar oamenii nu ştiu de unde provine

Face parte din categoria alimentelor sănătoase, preţul mic îi face pe români să-l cumpere, însă testele arată că nu este chiar sănătos.

Alimentul toxic pe care mulţi români îl pun pe masă. E ieftin, dar oamenii nu ştiu de unde provine
Sursa foto: Unsplash.com
de Georgiana Adam    |    26 Iun 2023   •   18:00

Este vorba despre o specie de peşte cunoscută, accesibilă ca preţ, preferată pentru că nu are oase: pangasiusul.

Peștele pangasius este o opțiune des întâlnită în cazul multor români, însă testele arată că nu merită nici pe departe titulatura de peşte sănătos. 

Puțină lume știe de unde provine această specie.

Prețul accesibil, faptul că nu are oase și nici miros pregnant sunt câteva dintre motivele pentru care românii caută acest peşte, fără să știe de unde a fost adus.

Specia hibrid provine, în general, din râul Mekong din Vietnam, o apă poluată din cauza deșeurilor rezultate de la multele fabrici din apropiere, pe care pangasiusul "o curăță".

Considerat un pește sanitar, pangasiusul este, de fapt, o încrucişare între mai multe specii de peşte, creat pentru a rezista într-un mediu poluat, care, mai mult, se și hrănește cu aceste reziduuri/toxine/ bacterii.

"Am aflat că nu sunt recomandaţi peştii mai mari de două kilograme pentru că cei trecuţi de această greutate conţin un procentaj ridicat de mercur şi plumb acumulat din reziduurile lăsate din poluarea cu resturile de carburanţi de la ambarcaţiunile motorizate. 

Peştele, chiar dacă este bogat în Omega 3, trebuie ales cu grijă pentru că majoritatea provine din crescătorii, stimulaţi cu hormoni şi antibiotic", explica chef Cristi Dobre, potrivit adevărul.ro.

×
Subiecte în articol: pangasius peste
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close