Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Alimente care fac bine creierului. Prof. dr. Vlad Ciurea: "E fantastic acest produs pentru funcția cerebrală"

Alimente care fac bine creierului. Prof. dr. Vlad Ciurea: "E fantastic acest produs pentru funcția cerebrală"

În bucătăria românească există mai multe alimente care fac bine creierului, care sunt accesibile mai tuturor, însă este necesar să știm să le alegem cu grijă.

Alimente care fac bine creierului. Prof. dr. Vlad Ciurea: "E fantastic acest produs pentru funcția cerebrală"
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    13 Iul 2022   •   18:00

Renumitul prof. Vlad Ciurea a inclus în această listă, făcută la Antena 3, carnea, fructele, chiar și ciocolata, dar și unele alimente la care nu ne-am fi gândit, precum semințele de dovleac sau uleiul de măsline.

”Foarte multe, foarte multe, dar noi ne ducem în altă parte pentru că alimentația din bucătăria românească este foarte grea, mesele sunt copioase.

Prof. dr. Vlad Ciurea: ”Carne roșie, o dată pe lună. Fructe și salate, zilnic”

M-ați întrebat ce face plăcere creierului. În primul rând, carnea, dar carnea slabă de curcan sau de pește. E bine să mâncăm foarte multe fructe, cafea, ciocolată. Îi plac semințele, nucile - sunt făcute pentru creier.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

În România există semințe de dovleac. Este fantastică această sămânță pentru funcția cerebrală. Dar și citricele. Toate acestea venind în valuri ajută formidabil în activitatea sa. 

Deci este o combinație de mâncare foarte ușoară. Toată mâncarea mediteraneană se bazează pe așa ceva. Uitați-vă la greci: ce am spus eu aici se pune la ei pe masă, plus acel ulei de măsline - cu cât e mai curat și mai extravirgin, cu atât este mai bun. 

Deci lucruri foarte simple. Toate acestea plac substanței cerebrale ca să poată funcționa în condiții bune”, a spus prof. univ. dr. Vlad Ciurea, la emisiunea Punctul de Întâlnire, de la Antena 3.

În ce privește consumul de carne roșie, aceasta este bogată în fier, deci ajută la imunitate, însă e indicat să o consumăm mai rar, cam o dată pe lună.

”Este o piramidă a mâncării în medicină și acolo se pune că această carnea roșie se mănâncă o dată pe lună. În schimb, salatele, fructele, în fiecare zi”, a menționat prof. Vlad Ciurea.

Un subiect, dar și un aliment pe buzele tuturor, este ciocolata. 

Renumitul neurochirurg ne dă ok-ul pentru ciocolată și ne explică și ce fel de sortiment trebuie să alegem pentru a fi pe placul creierului.

Prof. dr. Vlad Ciurea: ”Ciocolata, un bun stimul pentru creier, ne mișcă înainte”

”Ciocolată, da. Dar nu sunt pentru cea însiropată, ea trebuie să fie cât mai seacă. Cea cu umplutură, cu creme, nu. Cu migdale da, e altceva. În rest, cât mai seacă. Ciocolata amăruie, care nici nu e impregnată cu zahăr. 

Este și un bun stimul pentru creier, este și un element de energie pentru creier. 

Această cofeină venită din ea ne face și plăcere, ne și mișcă înainte. Mai ales dimineața dacă e consumată, e bine”, a explicat profesorul Ciurea.

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close