Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Alternativa mult mai sănătoasă la sarea iodată. Conține peste 80 de minerale și elemente | Beneficii pentru organism

Alternativa mult mai sănătoasă la sarea iodată. Conține peste 80 de minerale și elemente | Beneficii pentru organism

Sarea de masă este mult mai procesată și conține mai puține minerale și mai mult sodiu decât sarea de Himalaya. Organismul procesează mai uşor sarea de Himalaya întrucât nu necesită atât de multă apă pentru a elimina excesul de sodiu.

Alternativa mult mai sănătoasă la sarea iodată. Conține peste 80 de minerale și elemente | Beneficii pentru organism
Sursa foto: Pixabay
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Mai 2022   •   21:54

Sarea de Himalaya conține peste 80 de minerale și elemente, inclusiv potasiu, fier și calciu. Toate aceste minerale ajută la procesul natural de detoxifiere al corpului nostru și promovează eliminarea bacteriilor.

Iodul natural din sarea de Himalaya ajută organismul să creeze un echilibru electrolitic, ajutând intestinele să absoarbă nutrienții și să scadă tensiunea arterială.

Totodată, ameliorează problemele respiratorii. Datorită proprietăților sale antibacteriene și antiinflamatoare, sarea roz de Himalaya elimina mucusul în exces și îndepartează factorii alergeni. Aceasta poate fi folosită în haloterapie (n.r. terapia salină, cu aerosoli).

Fiind bogată în minerale, sarea roz de Himalaya echilibrează pH-ul din organism. Un pH echilibrat ajută digestia și întărește sistemul imunitar.

Sarea roz de Himalaya poate fi folosită pentru a purifica aerul dintr-o încăpere și favorizează somnul profund datorită conținutului ridicat de minerale.

Totodată, previne retenția de apa în organism, ajută la reglarea zahărului din sânge, facilitează absorbția nutrienților în organism, previne crampele musculare, previne îmbătrânirea prematură, întărește sistemul osos, asigură buna funcționare a glandei tiroide și amelioreaza problemele de la nivelul sinusurilor.

 

×
Subiecte în articol: sare calciu fier
Parteneri
Un nou val de aer rece va traversa România
x close