Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Anchetă la un centru de vaccinare, după ce 4 persoane au primit AstraZeneca la doza a 3-a

Anchetă la un centru de vaccinare, după ce 4 persoane au primit AstraZeneca la doza a 3-a

S-a deschis o anchetă la un centru de vaccinare din Neamț, după ce 4 persoane au primit AstraZeneca la doza a 3-a.

Anchetă la un centru de vaccinare, după ce 4 persoane au primit AstraZeneca la doza a 3-a
Sursa foto: Hepta
de Andreea Cigolea    |    24 Oct 2021   •   12:21

Informațiile au apărut în buletinul de vaccinare transmis de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19. Potrivit acestora, cele 4 persoane ar fi cerut să  li se injecteze serul AstraZeneca.

”Au fost 3 situații la Neamț și una la Brașov. CNCAV a emis instrucțiunea care reglementează administrarea vaccinurilor pentru doza de rapel (booster), astfel încât răspunsul imun să fie maximal pentru beneficiari. Situațiile punctuale trebuie documentate în centrele respective”, a declarat Valeriu Gheorghiță pentru Libertatea.

Prefectul din Neamț a confirmat știrea pentru Antena 3 și susține că așa au vrut pacienții. 

Record la vaccinare: peste 127.000 de persoane vaccinate în 24 de ore

Peste 127.000 de români au fost vaccinați în ultimele 24 de ore, din care peste 91.000 au făcut prima doză, conform statisticii realizate de Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

127.305 persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, din care 91.665 cu prima doză, 9.907 cu doza a doua și 25.773 cu doza a treia.

Direcția de Sănătate Publică Neamț a demarat cercetarea situației întâlnite în cadrul unui centru de vaccinare din județ, unde s-a remarcat faptul că 3 persoane au fost vaccinate cu doza 3 de vaccin AstraZeneca. 

Investigațiile preliminare sunt transmise către INSP și CNCAV. Săptămâna viitoare echipa de control a Direcției de Sănătate Publică Neamț va efectua  un control în cadrul centrului privind respectarea prevederilor instrucțiunilor in vigoare.

Precizăm următoarele:
•    Conform instrucțiunii CNCAV nr. 242, in România se poate efectua, din data de 28 septembrie 2021 o doză de rapel (booster) NUMAI cu Pfizer sau Moderna la toate persoanele care au fost vaccinate cu doua doze din vaccinurile  Pfizer, Moderna și Astra Zeneca, după cel puțin 6 luni de la administrarea dozei a 2-a.
•    Direcția de Sănătate Publică Neamț a transmis, de fiecare data, cu celeritate, către toate unitățile vaccinatoare din județ instrucțiunile CNCAV, spre conformare.
•    Prevederile instrucțiunilor au fost publicate în comunicatele de presă ale instituției, la momentul apariției lor.

×
Subiecte în articol: astrazeneca
Parteneri
Prognoza meteo 18 martie - 15 aprilie 2024
x close