Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Atenţionare de la Institutul Matei Balş: Coronavirusul va ajunge în România

Atenţionare de la Institutul Matei Balş: Coronavirusul va ajunge în România

Noul coronavirus va ajunge cu siguranță în România, iar din punct de vedere al severității, gripa este mult mai periculoasă, atrage atenţia Cătălin Apostolescu, purtătorul de cuvânt al Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș”.

Atenţionare de la Institutul Matei Balş: Coronavirusul va ajunge în România
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
de M.Z.    |    10 Feb 2020   •   16:11

"Am aflat cu surprindere, începând de acum o lună, cât de mulți români umblă în China, nu-mi închipuiam că sunt atât de mulți, turiști, studenți, oameni de afaceri. Prin urmare, vor începe să vină înapoi în țară. Procuparea în acest moment epidemic a autorităților din România este să împiedicăm sau mai corect sus să întârziem pe cât posibil apariția coronavirusului în România. Pentru că el va ajunge. Va ajunge mai târziu decât în alte părți, dar va ajunge", a declarat Cătălin Apostolescu, luni, potrivit gandul.info.

În prezent, nu există un loc unde să putem mergem să ne testăm de coronavirus, testul se face la indicația unui medic. Un tratament nu există și nu are cum să existe în acest moment, a detaliat specialistul: „Pentru că în orice epidemie există un element-surpriză, să fie nou pe de-a întregul sau să vină cu ceva nou.”
 

×
Subiecte în articol: coronavirus China cătălin apostolescu
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu ar urma să îşi retragă candidatura
x close