Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Autorii studiului privind utilizarea hidroxiclorochinei pentru pacienții cu COVID-19 au cerut retragerea acestuia

Autorii studiului privind utilizarea hidroxiclorochinei pentru pacienții cu COVID-19 au cerut retragerea acestuia

Autorii studiului legat de hidroxiclorochină, trei dintre cei patru, au cerut ca articolul științific din revista The Lancet să fie șters.

Autorii studiului privind utilizarea hidroxiclorochinei pentru pacienții cu COVID-19 au cerut retragerea acestuia
Sursa foto: hepta
de Claudia Simion    |    05 Iun 2020   •   09:06

Concluziile studiului privind utilizarea hidroxiclorochinei pentru pacienții care suferă de coronavirus au îndemnat Organizația Mondială a Sănătății să suspende testele clinice cu acest medicament, însă ulterior OMS a cerut ca ele să fie reluate, potrivit BBC.

Prin urmare, trei dintre autorii studiului publicat în revistă au spus că nu mai pot garanta pentru veridicitatea surselor datelor primare furnizate de firma Surgisphere, care nu permite o revizuire independentă a setului său de date.

Potrivit The Guardian, datele suspecte ale firmei Surgisphere din SUA au stat la baza deciziei OMS și a altor institute de cercetare de a suspenda testele clinice cu hidroxiclorochină.

Președintele SUA, Donald Trump, chiar a spus, înainte de suspendarea testelor de către OMS, că a urmat un tratament cu hidroxiclorochină, timp de 15 zile, pentru a se feri de coronavirus.

Studiul publicat în revista medicală The Lancet a implicat 96.000 de pacienți cu COVID-19 din 671 de spitale din lume. Cercetarea arăta că medicamentul nu a avut beneficii asupra pacienților cu coronavirus, ba chiar le înrăutățește starea.

×
Subiecte în articol: hidroxiclorochină SUA The Lancet
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Avertizare meteo imediată
x close