Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Bill Gates despre COVID: ”Nu vreau să fiu vocea nenorocirii, dar există şanse ca pandemia să nu-şi fi arătat cea mai violentă formă”

Bill Gates despre COVID: ”Nu vreau să fiu vocea nenorocirii, dar există şanse ca pandemia să nu-şi fi arătat cea mai violentă formă”

Bill Gates crede că există un risc de peste 5% să nu fi experimentat cea mai grea parte a pandemiei de COVID-19.

Bill Gates despre COVID: ”Nu vreau să fiu vocea nenorocirii, dar există şanse ca pandemia să nu-şi fi arătat cea mai violentă formă”
Sursa foto: DPA Images / Sven Hoppe
de Andreea Cigolea    |    03 Mai 2022   •   13:14

”Suntem în continuare expuşi riscului ca această pandemie să genereze o variantă care ar fi şi mai transmisivă şi chiar mai violentă.

Nu vreau să fiu o voce a nenorocirii, dar există şanse de peste 5% ca această pandemie să nu-şi fi arătat cea mai violentă formă de manisfetare” a declarat cofondatorul Microsoft într-un interviu pentru Financial Times.

Se crede că peste 6,2 milioane de oameni la nivel global au murit din cauza COVID-19.  

Gates a declarat pentru FT că sunt necesare vaccinuri anti-COVID-19 cu un efect mai îndelungat pentru a bloca dezvoltarea noilor tulpini şi răspândirea agresivă a virusului.

În noul său volum, ”Cum să previi următoarea pandemie”, Gates susţine cu optimism că viruslui COVID-19 ar fi putut genera ”ultima pandemie” a planetei.

 

×
Subiecte în articol: Bill Gates pandemie COVID-19
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close