Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Care sunt cele mai ciudate tulburări de somn semnalate de către specialiști

Care sunt cele mai ciudate tulburări de somn semnalate de către specialiști

Care sunt cele mai ciudate tulburări de somn semnalate de către specialiști
14 Mar 2019   •   11:24

Știm cu toții că somnul este elementul esențial pentru un corp și o minte sănătoasă. Fără el, capacitățiile cognitive și fizice ale ființei umane ar fi limitative.

Iată însă și cele mai ciudate tulburări de somn semnalate de către specialiști.

Sindromul „Frumoasa adormită”

Este interesantă denumirea, în special când studiile arată că, în proporție de 70%, acest sindrom afectează băieții la vârsta adolescenței. 
Manifestarea sindromului se produce în etape, existând perioade în care persoana în cauză doarme toată noaptea și mare parte a zilei (de unde și numele), iar între aceste episoade nu dă semne de probleme de sănătate.

Tulburarea coșmarurilor

Studiile demonstrează că stresul și privarea de somn sunt factori declanșatori ai viselor urâte, așa cum sunt și anumite tratamente. În cazurile severe se recomandă consilierea și sedativele pentru a calma starea de anxietate datorată coșmarurilor.

Somnambulismul

15% dintre adulți, ocazional, se ridică în somn și umblă prin casă. Un procent și mai mare în cazul copiilor. Nimeni nu știe ce anume determină somnambulismul, dar stresul și somnul problematic sunt factori importanți, scrie Psychologies.

 

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close