Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Cazurile de gripă şi viroze respiratorii s-au dublat | Un pacient nu mai scapă de răceală de două săptămâni: "Mă simt rău, am febră!"

Cazurile de gripă şi viroze respiratorii s-au dublat | Un pacient nu mai scapă de răceală de două săptămâni: "Mă simt rău, am febră!"

Cazurile de gripă şi viroze respiratorii s-au dublat în ultima săptămână, comparativ cu cele anterioare.

Cazurile de gripă şi viroze respiratorii s-au dublat | Un pacient nu mai scapă de răceală de două săptămâni: "Mă simt rău, am febră!"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Andreea Cigolea    |    13 Ian 2023   •   09:31

În Bucureşti, medicii de la Spitalul "Victor Gomoiu" au diagnosticat primul copil cu triplă infecţie: Covid, gripă şi virusul sinciţial respirator. Aproximativ 15 români au murit până în prezent din cauza gripei, printre ei şi un pacient de 15 ani.

Medicii atrag atenţia că numărul pacienţilor cu forme severe date de gripă este în creştere.

Cei mai mulţi ajung târziu la spital cu insuficienţă respiratorie sau pneumonii.

La Spitalul "Victor Gomoiu" din Capitală zilnic se prezintă aproximativ 200 de pacienţi, cei mai multi cu infecţii respiratorii acute, însă încep să predomine cazurile de gripă.

Peste 100.000 de infecţii respiratorii s-au înregistrat în ultima săptămâna, potrivit Institutului de Sănătate Publică. Este vorba de o creştere de peste 80% faţă de media cazurilor din sezoanele prepandemice.

"Mă simt rău, am febră. Tuşesc , îmi curge nasul. Nu am mai fost la şcoală", a susţinut Andrei, pacient care este răcit de două săptămâni.

Unul dintre pacienţi a murit la Spitalul "Victor Babeş" din Capitală.

Reprezentanţii Spitalului susţin că unii pacienţi ajung cu complicaţii ale gripei, feneomene de insuficienţă respiratorii, cu infecţii bacteriene, de obicei cu pneumonii, dupa gripă.

"La cele trei virusuri se face testare şi am descoperit uimitor a ieşit pozitiv la cele trei, un copilaş de trei ani. Simptomele au fost multiplicate de triplă infecţie. Dureri musculare, stare foarte proastă, inapetenţă, dureri articulare la unii copii, greaţă, vărături la unii, per total, copii nu se simt bine deloc, însoţit de febră înaltă", a transmis Claudina Cobzariu, medic infecţionist Spitalul "Victor Gomoiu".

Medicii atrag atenţia că încep să crească şi cazurile cu flurona. Potrivit Institutului Naţional de Sănătătate Publică s-au înregistrat 15 cazuri de co-infecţii cu gripă şi Covid-19. Cei mai mulţi pacienţi au fost copii.

"Sunt logice având în vedere că circulă simultan mai multe tipuri de infecţii virale. Ei sunt organisme în creştere care pot să facă tot felul de infecţie, dar inclusiv pot fi vaccinaţi de la 6 luni. La o săptămână de la declararea stării de alertă epidemică, cazurile de viroze s-au dublat", a transmis dr. Simin Aysel Florescu, Director Medical la Spitalul "Victor Babeş" din Capitală.

 

×
Subiecte în articol: București COVID-19 Flurona
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close