Antena 3 CNN Actualitate Sănătate De ce trebuie să iei vitamina C când zbori cu avionul? Medic: ”Cel puțin 1-2 grame!”

De ce trebuie să iei vitamina C când zbori cu avionul? Medic: ”Cel puțin 1-2 grame!”

Medicul cardiolog Cezar Amititeloaie susține că, atunci când zburăm cu avionul, avem nevoie de o doză mai mare de vitamina C pentru a ne proteja de cantitatea mare de radiații la care suntem expuși.

De ce trebuie să iei vitamina C când zbori cu avionul? Medic: ”Cel puțin 1-2 grame!”
Sursa foto: pixabay
de Laura Dinu    |    02 Iun 2022   •   18:00

”Când zbori cu avionul ai nevoie de o doză mai mare de antioxidanți precum Vitamina C.

În timpul unui zbor cu avionul se modifică presiunea atmosferică de la 760 mmHg până la 560 mmHg ceea ce determină deshidratare și creșterea stresului oxidativ. De asemenea, un zbor cu avionul te expune la o doză mai mare de radiații decât în mod obișnuit, deoarece aerul la mare altitudine este mai rarefiat și astfel te protejează mai puțin de efectul radiațiilor cosmice.

Ține minte! Când zbori cu avionul hidratează-te mai bine, consumă mai mulți antioxidanți din fructe și legume proaspete și ia 1 - 2 grame de Vitamina C din extracte naturale.

Iată o idee pentru companiile aeriene: să ofere Vitamina C pasagerilor.

Suplimentele sunt nutrienți de care avem nevoie, cu ajutorul cărora celulele corpului își fabrică moleculele necesare unei bune funcționări. Hrana noastră trebuie să fie diversificată, dar pentru optimizarea nutrienților, ne pot ajuta și suplimentele din extracte naturale”, scrie medicul cardiolog Cezar Amititeloaie pe pagina sa de Facebook.

×
Subiecte în articol: vitamina c
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close