Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Colegiul Medicilor din Bucureşti, despre corupţia din sănătate: "Spunem ferm 'Stop' acestor cazuri şi ne delimităm"

Colegiul Medicilor din Bucureşti, despre corupţia din sănătate: "Spunem ferm 'Stop' acestor cazuri şi ne delimităm"

Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti condamnă ferm şi se delimitează de cazurile de corupție din sistemul de sănătate, subliniind însă că nu este firească o culpabilizare a cadrelor medicale la nivel general.

Colegiul Medicilor din Bucureşti, despre corupţia din sănătate: "Spunem ferm 'Stop' acestor cazuri şi ne delimităm"
Sursa foto: Profimedia
de Claudia Popovici    |    24 Sep 2023   •   21:16

Colegiul Medicilor din Municipiul București condamnă ferm și se delimitează de cazurile prezentate în spațiul public, care vizează corupția în sistemul de sănătate și practica de a lua bani de la pacienți a unor medici, dacă aceste cazuri se vor confirma în justiție.

“Considerăm că este nedemn să existe astfel de situații pentru noi, ca medici, și apreciem că sunt incompatibile cu ceea ce reprezintă profesia de medic astfel de cazuri prezentate public cu medici acuzați că au luat șpagă, dacă acestea se vor confirma în justiție.

Majoritatea medicilor sunt oameni corecți și profesioniști, iar aceste cazuri de corupție umbresc relația dintre medic și pacient și ne vulnerabilizează pe noi, ca profesie.

Mesajul meu vine ca o delimitare clară, mai ales că am citit diverse reacții ale oamenilor, ale societății și consider că nu este firească o culpabilizare a medicilor la nivel general, dar și că noi, ca profesie, trebuie să luăm atitudine”, a declarat. prof. univ. dr. Cătălina Poiană, președintele Colegiului Medicilor din Municipiul București

Spunem ferm STOP acestor cazuri și ne delimităm, ca și colegiu teritorial și organizație profesională a medicilor, de astfel de cazuri de dare și primire a “plicului” în sistemul de sănătate", transmite Colegiul Medicilor din Municipiul Bucuresti pe Facebook. 

Săptămâna aceasta, doi medici de la Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" - Cornel Petreanu şi Cristian Paleru - au fost arestaţi preventiv sub acuzaţia că luau mită de la pacienţi.

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close