Antena 3 CNN Actualitate Sănătate DSU anunţă suspendarea concediilor medicilor și ale personalului IGSU timp de 30 de zile

DSU anunţă suspendarea concediilor medicilor și ale personalului IGSU timp de 30 de zile

Concediile cadrelor medicale și ale personalului IGSU și din instituțiilor subordonate vor fi suspendate timp de 30 de zile, potrivit unor ordine ale Departamentului pentru Situații de Urgență. Concediile întrerupte sau neacordate urmează a fi replanificate când evoluția situației epidemiologice va permite efectuarea acestora, precizează DSU.

DSU anunţă suspendarea concediilor medicilor și ale personalului IGSU timp de 30 de zile
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    11 Oct 2021   •   20:44

Departamentul pentru Situații de Urgență a întocmit patru ordine care propun „măsuri imediate în vederea gestionării eficiente a situației pandemice dificile regăsită în acest moment, la nivel național, având în vedere evoluția situației epidemiologice cauzată de tulpina Delta”.

Astfel, managerii unităților sanitare, în funcție de nevoile operaționale dispun întreruperea efectuării concediilor de odihnă și de odihnă suplimentare aflate în derulare, precum și încetarea acordării de noi concedii de odihnă sau de odihnă suplimentare, fără plată, de studii și pentru formare profesională, pentru o perioadă de 30 zile.

Concediile întrerupte sau neacordate urmează a fi replanificate când evoluția situației epidemiologice va permite efectuarea acestora, precizează DSU.

Medicii rezidenți de anul V în specialitatea medicină de urgență care urmau să înceapă probele pentru examenul de medic specialist începând cu luna octombrie vor susține aceste probe în luna decembrie.

Cursurile pentru atestatul de asistență medicală de urgență prespitalicească și respectiv spitalicească se suspendă, urmând a fi reluate în luna decembrie 2021, iar medicii înscriși se reîntorc în unitățile de bază.

Măsura îi vizează și pe angajații IGSU.

„În scopul gestionarii eficiente a solicitărilor survenite în urma evoluției situației epidemiologice la nivel național, IGSU va dispune: Întreruperea efectuării concediilor de odihnă și de odihnă suplimentare aflate în derulare și încetarea acordării de noi concedii de odihnă, odihnă suplimentare, fără plată, de studii și pentru formare profesională pentru personalul IGSU și al unităților subordonate, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 11.10.2021”, a stabilit DSU.

La fel ca în cazul cadrelor medicale, concediile întrerupte sau neacordate urmează a fi replanificare când evoluția situației epidemiologice va permite efectuarea acestora.

Ambulanțe MApN puse, în premieră, la dispoziția Serviciului de Ambulanță București-Ilfov, copleșit de cazurile COVID-19

„Începând de marți, 12 octombrie, Ministerul Apărării Naționale va pune la dispoziția Serviciului de Ambulanță București-Ilfov (SABIF) cinci ambulanțe de tip B, cu șofer.", a anunțat MApN, luni seara.

Este pentru prima dată, de la începutul pandemiei, când ambulanțele MApN vin în ajutorul SABIF.

„Ambulanțele, deservite de personalul SABIF, vor fi folosite în activități specifice de testare a cetățenilor și sunt puse la dispoziție de Direcția Medicală a MApN (două) și de Statul Major al Forțelor Terestre (trei)."

×
Subiecte în articol: concedii medici personal IGSU concedii

Philip Morris susține inovația

Care sunt cele 9 priorități strategice ale României în 2023 | Soluții pentru o economie profitabilă

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close