Antena 3 CNN Actualitate Sănătate 18 copii diagnosticaţi cu COVID-19 la Spitalul Grigore Alexandrescu, într-o singură gardă | Cei mai mici au câteva luni

18 copii diagnosticaţi cu COVID-19 la Spitalul Grigore Alexandrescu, într-o singură gardă | Cei mai mici au câteva luni

Tot mai mulţi copii care ajung în urgenţă la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Capitală sunt diagnosticaţi cu COVID-19.

18 copii diagnosticaţi cu COVID-19 la Spitalul Grigore Alexandrescu, într-o singură gardă | Cei mai mici au câteva luni
Sursa foto: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Sep 2023   •   18:12

Purtătorul de cuvânt al Spitalului "Grigore Alexandrescu" din Capitală, medicul Raluca Alexandru, a declarat pentru News.ro că tot mai mulţi copii care ajung în urgenţă la unitatea sanitară sunt diagnosticaţi cu COVID-19. Medicul a precizat că aceştia sunt de toate vârstele, inclusiv copii de numai câteva luni.

"Ieri la UPU au fost 18 copii COVID pozitivi simptomatici, din care s-au internat 10 pe secţiile de pediatrie. Toate secţiile au saloane cu copii pozitivi COVID. Predomină vârsta mică. Vorbim în principal de secţiile de pediatrie, 4 secţii, pe secţia de chirurgie nu avem copii internaţi cu COVID. Pe fiecare secţie sunt 25 de paturi, cam 4-5-6 sunt ocupate de pacienţi cu COVID. Copiii diagnosticaţi cu COVID sunt de toate vârstele, cei mai mici au câteva luni.

Au tuse, febră, disfonie, adică răguşeală. Se internează cu laringită, deshidratare, bronşiolite, pneumonii. Predomină coronavirusul şi rinovirusul", a explicat medicul Raluca Alexandru.

Citeşte şi: Peste 2.000 de cazuri COVID confirmate zilnic, în România! Alexandru Rafila a anunțat ce se întâmplă cu măsurile de restricție

11.226 de cazuri noi de COVID-19 au fost înregistrate în perioada 11-17 septembrie, cu 4.055 mai multe decât în intervalul precedent.

Numărul de persoane internate în secţii cu COVID-19 în prezent este de 967.

Din totalul pacienţilor internaţi, 212 sunt minori, 205 fiind internaţi în secţii şi 7 în ATI.

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close