Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Criza medicamentelor, tratată cu promisiuni de autorităţi. Bolnavii îşi caută pastile pe Internet

Criza medicamentelor, tratată cu promisiuni de autorităţi. Bolnavii îşi caută pastile pe Internet

În timp ce oamenii caută cu disperare tratamentele de care au nevoie pentru a se vindeca de anumite boli, autorităţile tratează cu promisiuni criza medicamentelor esenţiale.

Criza medicamentelor, tratată cu promisiuni de autorităţi. Bolnavii îşi caută pastile pe Internet
Sursa foto: Pixabay
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Dec 2022   •   10:50

De ceva timp, autorităţile promit că vor găsi soluţii pentru a stopa lipsa medicamentelor din farmacii.

Ministerul Sănătăţii a anunţat că se lucrează la o nouă metodologie de stabilire a preţurilor medicamentelor, dar şi că, de anul viitor, se ia în calcul restricţionarea temporară pentru anumite medicamente, astfel încât acestea să nu mai fie scoase din ţara noastră.

În ciuda acestor promisiuni, românii care suferă de anumite boli încă mai speră că îşi vor putea găsi singuri tratamentele vitale.

Astfel, bolnavii de diabet sau cei care suferă de gripă străbat zilnic oraşul şi se plimbă de la o farmacie la alta, în speranţa că îşi vor putea găsi medicamentele prescrise de medicul specialist.

Din păcate, puţini oameni au succes, mulţi dintre aceştia ajungând să caute tratamentele în străinătate sau pe internet.

Încă de la începutul acestui an, producătorii de medicamente generice au avertizat că ne vom confrunta cu cea mai gravă criză a medicamentelor.

Luna trecută au ieşit de pe piaţa românească aproximativ 100 de medicamente, cauzele fiind reprezentate de inflaţie şi de valul ameninţător de viroze, existând, în toată Europa, o cerere uriaşă de medicamente antitermice, dar şi de antibiotice pentru copii.

×
Subiecte în articol: criza medicamente
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close