Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Dana Budeanu îl trage la răspundere pe Alexandru Rafila. I-a pus trei întrebări cheie despre sistemul medical din România

Dana Budeanu îl trage la răspundere pe Alexandru Rafila. I-a pus trei întrebări cheie despre sistemul medical din România

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a fost prezent în această seară în platoul emisiunii Subiectiv, de la Antena 3 CNN. Dana Budeanu i-a adresat ministrului trei întrebări cheie legate de sistemul medical din România.

de Mia Lungu    |    06 Noi 2022   •   21:44

"Am semnalat, în apeluri repetate, că există în România n spitale, mult mai puține decât cele în care nu, unde mâncarea bolnavilor este excepțională. V-am dat exemplele exacte cu aceste spitale. Aveți inclusiv un spital în Bistrița, Spitalul Județean, al unui șef de CJ din PSD, deci coleg al Dvs., unde totul se întâmplă cu succes." i-a spus Dana Budeanu lui Alexandru Rafila, la Antena 3 CNN.

"V-am spus că vina este exclusiv a managerilor, în locurile unde mâncarea este execrabilă, din gunoi aproape. Ministerul Sănătății nu a întreprins nicio măsură, nu înțeleg ce face Corpul de Control. Aceasta este una dintre cele mai mari probleme din spitalele românești. Și este o bătaie de joc continuă. Ce se întâmplă? De ce nu se rezolvă?

O a doua mare problemă care încă nu s-a rezolvat, de la preluarea mandatului de către Dvs., este accesul bolnavilor și aparținătorilor în spitale. Întrebările nu sunt pentru mine și pătura avantajată din această țară. Chiar dacă ați ieșit și ați spus că nu se mai aplică testarea pentru accesul la sănătate, această limitare are loc, în continuare, peste tot. În majoritatea spitalelor oamenii nu au acces la sănătate. Sunt n cazuri în care s-a murit, pentru că a durat ore sau zile până pacientul a avut acces la sănătate.

A treia întrebare este referitoare la Programul Național de Cancer, lansat cu mare fast acum trei zile. Va rog să ne spuneți adevărul despre acest program și cum el este dedicat de fapt spitalelor și clinicilor private din România.", a întrebat aceasta.

×
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close