Antena 3 Actualitate Sănătate Dar și Har. Cum se tratează sforăitul

Dar și Har. Cum se tratează sforăitul

05 Iul 2019   •   23:38
Dar și Har. Cum se tratează sforăitul
Sursa foto: sursă foto: captură antena 3

Medicul Codruţ Sarafoleanu a fost invitatul Mariei Coman și al Lidiei Fecioru în cadrul emisiunii ”Dar Și Har”, unde a vorbit cu privire la problemele legate de somn.

Acesta a subliniat că apneea în somn este o problemă de sănătate, cu implicații asupra inimii, asupra tensiunii arteriale, o afecțiune ce trebuie tratată cu maximă seriozitate.

„Calitatea somnului este foarte proastă, oamenii respectivi nu se odihnesc, organismul nu își revine, aceasta este în esență toată problema patologiei în somn. Aveam suficiente mijloace de o testa. Pacienții sunt aduși în general de partener. După diagnosticare, există tratamentul chirurcigal care ne ajută să repermeabilizăm calea respiratorie, și cealaltă posibilitate este un tratament cu aparatul CPAP, aparat ce produce și bagă o presiune pozitivă dilatând căile respiratorii. Pacientul va deveni dependent de acest aparat”, a precizat medicul Sarafoleanu.

Medicul a subliniat că persoanele supraponderale sforărie mult mai mult decât persoanele slabe.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close