Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Dar și Har. Există speranță pentru bolnavii de cancer. Victoria Asanache: Psihicul pacientului contează enorm

Dar și Har. Există speranță pentru bolnavii de cancer. Victoria Asanache: Psihicul pacientului contează enorm

Dar și Har. Există speranță pentru bolnavii de cancer. Victoria Asanache: Psihicul pacientului contează enorm
09 Noi 2018   •   23:23

Victoria Asanache a vorbit la „Dar și Har” despre problemele cu care se confruntă pacienții care suferă de cancer și cum pot fi ele îmbunătățite. 

„Pacienții care nu sunt familiarizați întreabă dacă citostaticul și chimioterapia este același lucru. Da, este același lucru. Ca să fie pe înțelesul tău, este o otravă pe care noi ți-o dăm, în pastile sau pe venă, care are rolul să distrugă celulele de cancer. Întotdeauna sistemul imunitar o să aibă o reacție, dar este o reacție limitată. 

Să spunem că seria de citostatice este din 3 în 3 săptămâni. Ai undeva în jur de o săptămână în care citostaticul tot acționează, după care ai în jur de cinci zile în care sistemul imunitar este mai jos, după care sistemul imunitar se remontează, bineînțeles. Organismul are această capacitate. 

Starea de rău a pacientului poate fi din multiple cauze. Poate să aibă o problemă hepatică sau calcul biliar. Tot soiul de lucruri care nu-l ajută să se simtă confortabil cu citostaticul. Dar nu înseamnă că toți pacienții se simt rău”, a explicat Victoria Asanache, navigator medical. 

Victoria Asanache a explicat cât de important este psihicul pacientului în lupta cu această boală. Aflați totul din video-ul de mai jos. 

×
Subiecte în articol: Dar și har cancer
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close