Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Defecțiune gravă la Spitalul Colţea. Instrumentarul, dus cu ambulanța la alt spital pentru sterilizare

Defecțiune gravă la Spitalul Colţea. Instrumentarul, dus cu ambulanța la alt spital pentru sterilizare

Situaţie gravă la Spitalul Colţea din Capitală. Staţia de sterilizare s-a stricat de o săptămână, iar instrumentele folosite la operaţii sunt trimise cu ambulanţa şi sterilizate la Spitalul Cantacuzino.

Defecțiune gravă la Spitalul Colţea. Instrumentarul, dus cu ambulanța la alt spital pentru sterilizare
Sursa foto: Getty
de Andreea Cigolea    |    16 Iun 2021   •   10:25

Piesa necesară pentru reparaţii va ajunge în cel puţin o lună.  Mircea Lupuşor, manager la Colţea, ne-a explicat întreaga situație.

Managerul susţine că staţia de sterilizare este veche, are peste 10 ani şi că este nevoie de piese care vor ajunge în 3-6 săptămâni.

”Am făcut cereri pentru reînoirea aparaturii, dumnealor de unde să ne dea, acesta este bugetul, nu este vina ASSMB”.

”Stația de sterilizare s-a defectat în urmă cu o săptămână, nu sunt consecințe pentru că există un acord de colaborare între noi și Spitalul Cantacuzino. Tot de înseamnă instrumentar medical se sterilizează la colegii noștri.

Nu este o situație dramatică din acest punct de vedere, pacienții nu au de suferit și operațiile nu au fost amânate, serviciile medicale se acordă în continuare. Au mai existat defecțiuni, însă se rezolvau imediat, de această dată piesele vin din import” a spus managerul la Antena 3.

 

×
Subiecte în articol: spitalul coltea
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close