Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Dr. Dorin Sarafoleanu explică de ce pleacă medicii români de la stat la privat. Mesaj pentru politicieni: “Așa au distrus sistemul”

Dr. Dorin Sarafoleanu explică de ce pleacă medicii români de la stat la privat. Mesaj pentru politicieni: “Așa au distrus sistemul”

Domnul doctor Dorin Sarafoleanu a explicat pentru Antena 3 CNN de ce pleacă medicii români de la stat la privat.

Dr. Dorin Sarafoleanu explică de ce pleacă medicii români de la stat la privat. Mesaj pentru politicieni: “Așa au distrus sistemul”
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Ioana Mircea    |    16 Apr 2023   •   11:11

Doctorul Dorin Sarafoleanu susține că medicii români aleg să plece de la stat la privat din cauza condițiilor precare. Deși sunt aceiași medici și la stat și la privat, în sistemul privat, medicii beneficiază de o aparatură mai bună, a spus doctorul.

"S-a creat această psihoză anti spitale de stat, deși  doctorii acolo se formează. Sunt aceiași doctori și la stat și la privat, numai că la privat au alte condiții și atunci oamenii se dezvoltă.

La stat, ca să îți înnoiești sculele, pentru că la un moment dat, toate instrumentele astea trebuie să te duci să vorbești cu managerul și el te ascultă doar dacă îi ești pe plac.

Spitalele de stat eu aparatură, dar stă închisă în depozite. Ea după patru ani nu mai este valabilă. Nimeni nu răspunde. Nimeni nu este întrebat.

Ca să știe asta, domnii politicieni, pentru că asta au făcut și au distrus sistemul de stat care a fost foarte bun", a delcarat acesta.

Întregul interviu poate fi urmărit în materialul video următor:


 

×
Subiecte în articol: Dorin Sarafoleanu medicii români
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close