Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Alimentele cele mai sănătoase pentru creier. Prof. Dr. Vlad Ciurea dezvăluie ce să mâncăm

Alimentele cele mai sănătoase pentru creier. Prof. Dr. Vlad Ciurea dezvăluie ce să mâncăm

Doctorul Vlad Ciurea a dezvăluit, în exclusivitate la Antena 3 CNN, care sunt cele mai bune alimente pentru creier.

de Ioana Mircea    |    15 Apr 2023   •   13:30

Unul dintre sfaturile profesorului Dr. Vlad Ciurea pentru sănătatea creierului este să nu mâncăm foarte mult în timpul săptămânii. El a spus și ce alimente sunt recomandate pentru creier.

"În cursul săptămânii să nu mâncăm foarte mult. În primul rând, îi dăm carne de pește slab, dar și carne de pește gras pentru că aduce Omega-3. Îi dăm carne de curcan; foarte bună pentru el. Carnea de capră este foarte bună pentru creier. Nu îi dăm porc", a spus acesta.

Totodată medicul susține că omul este măsura tuturor lucrurilor și ne recomandă să gustăm din toate, dar câte puțin. O altă recomandare a sa este să terminăm ultima masă a zilei până la orele 20.00, astfel încât să avem un repaus de măcar două ore și jumătate între ultima masă și somn.

Prof. dr. Vlad Ciurea a spus și când este recomandat să bem cafea și cum trebuie să mâncăm ciocolata.

"Cafeaua, dimineață, ciocolata trebuie să fie cât mai neagră posibil. Zahărul este pericol pentru creier și pentru organism. Pentru organism este devastator. Recomand miere, ștevie, fructe. Creierul mai are nevoie de fructe.

Nucile sunt foarte bune, semințele de dovleac sunt bune, alunele, murele, afinele. Toate acestea au niște substanțe care se metabolizează și ajung în creier și favorizează procesele cerebrale", a precizat prof.dr. Vlad Ciurea.

×
Subiecte în articol: Dr. Vlad Ciurea creier alimente
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close