Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Echipamente medicale neconforme sau expirate, descoperite în mai multe spitale și cabinete stomatologice

Echipamente medicale neconforme sau expirate, descoperite în mai multe spitale și cabinete stomatologice

Agenția Națională a Medicamentului a efectuat mai multe controale în unitățile medicale din România, iar în urma acestor verificări, inspectorii au găsit numeroase nereguli.

Echipamente medicale neconforme sau expirate, descoperite în mai multe spitale și cabinete stomatologice
Sursa foto: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Mar 2023   •   10:41

Agenția Națională a Medicamentului realizează periodic controale și verificări în unitățile medicale din România, fiind vorba atât despre spitale, cât și despre cabinetele stomatologice.

Astfel, în urma verificărilor realizate în ultimul an, inspectorii au descoperit mai multe nereguli, acestea fiind legate, în principal, de dispozitivele și echipamentele medicale.

Reprezentanții agenției spun că au găsit numeroase echipamente medicale expirate, dar și dispozitive neconforme, acestea fiind achiziționate fără a fi verificate înainte.

Astfel de nereguli au fost descoperite și la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași , acolo unde, ani buni, pacienții au primit dispozitive cardiace preluate de la persoane decedate.

Citeșe și: Spitalul în care pacienții mănâncă la fel ca la restaurant. Unitatea medicală este inclusă ghidul Gault & Millau

Mai mult, au fost realizate verificări și în cabinetele stomatologice, iar în urma acestora, au fost deschise patru dosare penale.

Curând, reprezentanții Agenției Naționale a Medicamentului vor prezenta cauzele care au dus la criza medicamentelor din ultimul an.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close