x close

EXCLUSIV. Cazul Piteşti - Document: Clinica nu avea dreptul să facă anestezie generală. Stomatologul i-a făcut un cocktail de anestezice copilului de 4 ani

de M.Z.    |    12 Feb 2020   •   08:15
EXCLUSIV. Cazul Piteşti - Document: Clinica nu avea dreptul să facă anestezie generală. Stomatologul i-a făcut un cocktail de anestezice copilului de 4 ani 418 Foto: pixabay.com

Antena 3 a obţinut, în exclusivitate, documentul care face lumină în cazul băieţelului de numai 4 ani din Piteşti care a intrat stop cardio-respirator şi apoi în comă, după ce a fost anesteziat de medicul stomatolog.

Este vorba de autorizaţia sanitară de funcţionare a clinicii stomatologice, dar şi de infomaţii-cheie în acest caz.

Mai exact, medicii au făcut un cocktail de anestezice în cazul micuţului care a fost adus în stop-cardiorespirator la un spital din Capitală şi este în comă.

Documentul amintit confirmă faptul că această clinică nu avea dreptul să facă anestezie generală, nu era autorizată pentru o secţie de anestezie şi terapie intensivă, aşa cum se întâmplă în cazul unei anestezii generale: există un compartiment special, un salon de trezire, aparatură, ventilaţie, defribrilator, o persoană care trebuie să stea lângă pacientul anesteziat.

Sunt patru anchete în cazul Piteşti

În prezent, sunt patru anchete în acest caz. Poliţia din Argeş face o anchetă pentru vătămare corporală din culpă, DSP din Argeş face o anchetă pentru a stabili dacă sunt respectate condiţiile igienico-sanitare, dar şi Inspecţia Sanitară şi Colegiul Medicilor, pentru a decide dacă medicul stomatolog este vinovat în acest caz. 

Medicul a declarat că până acum ar mai fi sedat astfel 400 de copii.

Până acum, singura pedeapsă pentru clinica care a adus copilul în această stare este o amendă de 20.000 de lei, dată de Direcţia de Sănătate Publică.

Medic: Starea copilului, „extrem de gravă”

Starea copilului de la Piteşti care a fost adus la Spitalul „Grigore Alexandrescu” se menţinea marţi seara „extrem de gravă”, spunea purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Raluca Alexandru.

„Copilul este internat în reanimare, intubat şi ventilat mecanic, starea se menţine extrem de gravă, sub tratament de specialitate. Se fac investigaţii. Copilul a făcut stop cardiorespirator la stomatologie în urma unei anestezii generale şi a fost resuscitat local”, se arată într-o informare a unităţii medicale.

Stomatologul care l-a tratat pe copilul de patru ani intrat ulterior în comă, susţine că a avut acordul familiei şi că tehnica folosită, numită analgosedare, nu a mai ridicat probleme până acum.

Cazul Piteşti. Document: Clinica nu avea dreptul să facă anestezie generală

Citeşte mai multe despre:

Pitesti stomatologie anestezie generala
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati