Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Expert în sănătate publică: "Riscul de infectare este de peste 2 ori mai mare în cazul persoanelor nevaccinate"

Expert în sănătate publică: "Riscul de infectare este de peste 2 ori mai mare în cazul persoanelor nevaccinate"

Răzvan Cherecheș, expert în sănătate publică, susține că persoanele nevaccinate, care au avut COVID-19, se pot infecta mai repede decât cele vaccinate. Mai mult, nivelul de anticorpi obținut prin vaccinare este chiar și de 10 ori mai mare decât cel obținut prin infectare, spune acesta.

Expert în sănătate publică: "Riscul de infectare este de peste 2 ori mai mare în cazul persoanelor nevaccinate"
de Claudia Popovici    |    14 Aug 2021   •   20:49

Răzvan Cherecheș spune că riscul de infectare este de peste 2 ori mai mare în cazul persoanelor nevaccinate.

„Întrebare - dacă am avut deja infecția COVID-19, mai are sens să mă vaccinez? Răspuns - DA! Persoanele nevaccinate care au avut anterior infecția COVID-19 au un risc de reinfecție de 2,34 ori mai mare în comparație cu persoanele vaccinate”, a explicat Răzvan Cherecheș pe Facebook.

„Nivelul de anticorpi obținut prin vaccinare este chiar și de 10 ori mai mare decât cel obținut prin infectare”

„Vaccinurile dau niveluri de anticorpi chiar și de 10 ori mai mari, în comparație cu a celor care au trecut deja prin infecție + imunitatea naturală scade relativ repede la multe persoane. Persoanele care au trecut prin infecție și au fost vaccinate cu o singură doză de vaccin cu ARN mesager au avut niveluri de anticorpi de 100 de ori mai mari”, a precizat Cherecheș.

Concluzia expertului este că persoanele care au trecut prin boală ar trebui să se protejeze prin vaccinare.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close