Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Facturi uriașe la energie pentru spitale. Ca să facă economie, un manager a cumpărat pături mai groase pentru pacienți

Facturi uriașe la energie pentru spitale. Ca să facă economie, un manager a cumpărat pături mai groase pentru pacienți

Facturile uriașe la energie sărăcesc spitalele din Bucureşti. 

Facturi uriașe la energie pentru spitale. Ca să facă economie, un manager a cumpărat pături mai groase pentru pacienți
Sursa foto: Mediafax Foto / Emanuel Titus iliesi
de Andreea Cigolea    |    27 Sep 2022   •   09:41

Spitalul Bagdasar Arseni a primit o factură de aproximativ 300 de mii de lei. Însă unele unități medicale de urgență au costuri şi mai mari.

La Spitalul de Urgenţă Sf Pantelimon facturile au crescut cu peste 30% , astfel că unitatea medicală a primit facturi de aproximativ jumătate de milion de lei.

Unele spitale vor schimba becurile cu unele economice

"Va trebui să fim extrem de atenți pentru că, consumul de energie electrică se plătește din banii de la CAS şi plătind utilitățile suntem nevoiți să scădem de la altele, cum ar fi medicamente sau alte servicii", spune Corneliu Toader, manager Institutul de Neurologie.

Directorul spitalului din Novaci, Gorj, a cumpărat pături mai groase pentru pacienți în speranța că va face economie. Sumele de pe facturile la curent s-au triplat.

”Și la curent a crescut prețul destul de mult. Dacă în 2019 plăteam 27 de mii o factură, în 2022 a venit 72 de mii” a explicat Emil Grigore, manager spital, conform Digi24. 

×
Subiecte în articol: spital facturi energie
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close