Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Fenomen naţional: „Nu sta în curent că te îmbolnăveşti!'' Mit sau realitate?

Fenomen naţional: „Nu sta în curent că te îmbolnăveşti!'' Mit sau realitate?

Fenomen naţional: „Nu sta în curent că te îmbolnăveşti!'' Mit sau realitate?
Sursa foto: Foto: pixabay.com
30 Aug 2018   •   12:28

Vorba din popor "te trage curentul" este folosită tot mai des de mulţi români, însă nu mulţi ştiu că de fapt, curentul este inofensiv. Această expresie atât de utilizată  este parţial adevărată, deoarece frigul nu este o cauză directă, dar poate favoriza apariţia durerilor de dinţi, de cap sau de spate.

Dacă n-ai auzit cel puţin o dată „nu sta în curent că te îmbolnăveşti'', înseamnă că nu esti român. Mai mult, mulţi cred că nu numai curentul este „malefic'', ci şi frigul.

Este un mit faptul că dacă afară este frig şi ieşim în aer liber abia spălaţi pe cap ne îmbolnăvim. Realitatea spune că nu exista nicio legatură între virusurile care provoaca răceli şi expunerea la frig.

Ceea ce numim ”statul în curent” amplifică o durere sau o boală deja existentă, însa acesta nu va provocă niciodată apariţia uneia noi. De exemplu, dacă un dinte sau o măsea sunt deja bolnave şi ne creează neplăceri din când în când, odată cu expunerea la frig sau la curent durerea respectivă se va amplifica, potrivit sfatulmedicului.ro

Se poate afirma cu certitudine ca omul singur îşi slăbeşte sistemul iminitar si, implicit, sănătatea, unele afecţiuni intensificandu-se atunci când ne expunem la frig sau umezeală.

Aşadar, atât răceala cât şi gripa pot fi contractate doar prin expunerea la unul dintre virusurile care le cauzează.

×
Subiecte în articol: curent explicatii frig raceala gripa virusi
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close