Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Produsul care credeam că ne ajută să slăbim, dar îngrașă extrem de mult. Prof. Mencinicopschi: ”Forțează organismul să rețină calorii!”

Produsul care credeam că ne ajută să slăbim, dar îngrașă extrem de mult. Prof. Mencinicopschi: ”Forțează organismul să rețină calorii!”

Directorul Institutului de Cercetări Alimentare, prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, trage un semnal de alarmă cu privire la sucurile ”light”, bazate pe îndulcitori. Sucurile «light» ne îngrașă"!

Produsul care credeam că ne ajută să slăbim, dar îngrașă extrem de mult. Prof. Mencinicopschi: ”Forțează organismul să rețină calorii!”
Sursa foto: pexels
de Laura Dinu    |    04 Mai 2022   •   09:57

"Sucurile din comerț nu sunt benefice, indiferent dacă le alegem pe cele cu zahăr sau pe cele cu îndulcitori. Cele cu zahăr sunt hipertonice și ne scot apa din organism. Practic, accelerează deshidratarea produsă de caniculă și ne amplifică setea. În plus, constituie o sursă importantă de calorii, dar fără substanțe nutritive", explică prof. Mencinicopschi.

”Sucurile cu îndulcitori forțează organismul să rețină calorii!”

"Nici sucurile pe a căror etichetă scrie «light» nu sunt benefice. În special cele care conțin cafeină deshidratează organismul. Recent, a apărut o lege europeană ce prevede ca orice băutură care conține cafeină peste un anumit nivel să aibă pe etichetă o atenționare în care să se menționeze concentrația, nefiind indicată copiilor, gravidelor etc.

În plus, sucurile cu îndulcitori, prin procesele metabolice, forțează organismul să rețină calorii. După consumarea lor apare efectul cefalic prin care, metabolic, organismul este forțat să rețină mai multe calorii decât în mod normal din alimentele pe care mâncăm. În acest fel sucurile «light» ne îngrașă", mai spune profesorul, potrivit realitatea.net.

×
Subiecte în articol: Gheorghe Mencinicopschi
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close