Antena 3 Actualitate Sănătate Dr. Gheorghiță, despre când am putea scăpa de mască: ”Ne protejază nu doar față de infecția cu SARS-COV-2”

Dr. Gheorghiță, despre când am putea scăpa de mască: ”Ne protejază nu doar față de infecția cu SARS-COV-2”

de Andreea Cigolea    |    06 Apr 2021   •   15:37
Dr. Gheorghiță, despre când am putea scăpa de mască: ”Ne protejază nu doar față de infecția cu SARS-COV-2” hepta

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, col. dr. Valeriu Gheorghiță, a explicat când putem scăpa de mască. El susține că purtatul măștii de protecție va rămâne ultima restricție.

Mai mult, el spune că este o măsură de protecție personală care va fi avută în vedere în fiecare sezon rece.

”Eu cred că la masca de protecție se va renunța ultima oară”, transmite Valeriu Gheorghiță.

El apreciază că se va renunța la masca de protecție când vor fi vaccinați peste 10 milioane de români, când vor fi cazuri sporadice și când nu vor exista variante virale neacoperite de vaccin.

”Masca de protecție ne protejază nu doar față de infecția cu SARS-COV-2, ci pentru toate celelalte infecții care se transmit pe cale respiratorie. Cred că este o măsură de protecție personală pe care trebuie să o avem în vedere de acum înainte, în fiecare sezon rece. Când vorbim de viroze, când vorbim de sezon de gripă trebuie să folosim acest mijloc de protecție personală și de protecție a celor din jurul nostru” a declarat dr. Gheorghiță într-o conferință de presă. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close