Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Locuri disponibile vaccinare. Harta cu județele unde vă mai puteți vaccina

Locuri disponibile vaccinare. Harta cu județele unde vă mai puteți vaccina

A treia etapa de vaccinare pentru prevenirea infecţiilor provocate de COVID-19 începe, de astăzi, în toată ţara.

Locuri disponibile vaccinare. Harta cu județele unde vă mai puteți vaccina
de Andreea Cigolea    |    15 Mar 2021   •   10:13
Cu ce ser ați prefera să vă vaccinați anti COVID-19?
6063 de voturi

Listele de aşteptare pentru cei care vor să se vaccineze în etapa a treia a campaniei se deschid în această dimineaţă. Orice cetăţean român se poate programa în platformă, inclusiv persoanele din grupa de vârstă 16-18 ani, însă numai în anumite centre.

Capitala și 18 județene apăreau, luni dimineață, fără programări disponibile la vaccinarea contra Covid-19, potrivit centralizării oficiale de pe platforma națională de vaccinare.

Platforma de programare are probleme de funcționare, încă de luni dimineață, nefiind posibilă autentificarea utilizatorilor. Între timp, și județul Satu Mare a rămas fără programări disponibile

De asemenea, un număr de 8 județe afișau sub 1.000 de locuri disponibile pentru imunizare contra coronavirusului: Bihor, Alba, Hunedoara, Olt, Vaslui, Galați, Brăila și Tulcea. Cele mai multe programări disponibile apăreau în județele Suceava (9.000), Arad (6.200) și Botoșani (5.300).

CNCAV spune că listele de așteptare pe județe se vor deschide în conformitate cu următorul program:

- 9:00-11:00 Centre de vaccinare din județele Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna

- 11:00-13:00 Centre de vaccinare din județele Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova

- 13:00-15:00 Centre de vaccinare din județele Sălaj, Satu-Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București

A fost lansat și un ghid video cu modalitatea de înscriere pe listele de așteptare și de programare la vaccinare prin platforma informatică dezvoltată de STS.

CNCAV precizează că pot exista perioade de mentenanță în vederea optimizării aplicației, iar în aceste perioade este posibil ca aplicația să funcționeze cu întârzieri.

Listele de așteptare pentru programarea la vaccinarea împotriva Covid-19 au fost operaționalizate de luni.

224.640 de doze de vaccin Pfizer ajung luni în Româmia

Comitetul Național de Coordonare a Activității privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV) a anunțat că 224.640 de doze de vaccin Pfizer ajung luni în Româmia.

Potrivit unui comunicat al CNCAV, vaccinurile vor ajunge în România pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara. Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Acestea sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

×
Subiecte în articol: vaccinare
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close